Τρόπους προμήθειας της ΕΦ με κυπριακά προϊόντα εξέτασε η Επ. Άμυνας

15:54 20/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την ανάγκη προμήθειας κυπριακών υλικών από την ΕΦ για τις διάφορες ανάγκες της με στόχο την ενίσχυση της κυπριακής οικονομίας, εξέτασε σήμερα η Επιτροπή Άμυνας της Βουλής. Παράλληλα, εξέτασε το σύστημα μοριοδότησης για σκοπούς επιλογής σώματος, τοποθέτησης στις μονάδες και μεταθέσεων, και διαβεβαίωσε τους γονείς ότι το σύστημα αυτό είναι αδιάβλητο.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία της Επιτροπής, ο Πρόεδρος της Γιώργος Βαρνάβα είπε ότι ομόφωνα και ομόθυμα ως Επιτροπή «έχουμε εκφράσει τη θέση

προς τους αρμοδίους του Υπουργείου Άμυνας και της Εθνικής Φρουράς ότι, αυτή ιδιαίτερα την περίοδο της οικονομικής κρίσης, θα πρέπει ο φορέας της ΕΦ που είναι πολυπληθής να βρει τους τρόπους να προμηθεύεται με κυπριακά προϊόντα».

Ο κ. Βαρνάβα είπε πως θα πρέπει να δοθεί τεράστια σημασία στην προμήθεια της ΕΦ με κυπριακά προϊόντα για να στηριχθεί ο Κύπριος παραγωγός και γενικότερα η κυπριακή οικονομία.

Απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσον είναι δύσκολο να εφαρμοστεί αυτό, ο κ. Βαρνάβα είπε ότι βάσει των υφιστάμενων νομοθεσιών, το κάθε Υπουργείο και ο κάθε φορέας θα πρέπει να προκηρύσσει προσφορές. «Όμως, θεωρούμε ότι υπάρχει ο τρόπος ακόμη και με τη βοήθεια του Γενικού Λογιστή του κράτους, να υποβοηθούνται οι Κύπριοι παραγωγοί, οι Κύπριοι προμηθευτές, να υποβάλλουν τις δικές τους προσφορές και να διαγωνίζονται σε αυτές τις προσφορές με άλλους» και να έχουν περισσότερες πιθανότητες να κερδίζουν αυτές τις προσφορές, είπε.

Όσον αφορά το δεύτερο θέμα της Επιτροπής, ο κ. Βαρνάβα είπε πως τέθηκε ενώπιον της Επιτροπής προς ενημέρωση το σύστημα που εφαρμόζεται για τοποθέτηση και μετάθεση των εθνοφρουρών στη βάση της μοριοδότησής τους και τα κριτήρια που εφαρμόζονται για τις αποσπάσεις τους.

Ο κ. Βαρνάβα διαβεβαίωσε τους νεοσύλλεκτους στρατιώτες και τους γονείς ότι, με βάση τη συνολική ενημέρωση που έτυχε η Επιτροπή, το σύστημα της μοριοδότησης που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια είναι αδιάβλητο. «Είναι ένα σύστημα το οποίο δεν μπορεί να τύχει καμίας ανθρώπινης παρέμβασης, είναι ένα σύστημα το οποίο σήμερα έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί κανείς με την δική του παρέμβαση να ευνοήσει τον οποιοδήποτε», είπε και κάλεσε όλους να επιδείξουν την ανάλογη εμπιστοσύνη.

Το σύστημα χρησιμοποιείται για την επιλογή του σώματος, της τοποθέτησης των εθνοφρουρών στις μονάδες αλλά και για τις μεταθέσεις.

Ο κ. Βαρνάβα ανέφερε επίσης πως η Επιτροπή ενημερώθηκε και για τον τρόπο με τον οποίο επιλέγονται οι βαθμοφόροι, οι δόκιμοι, οι λοχίες και οι δεκανείς, και διαβεβαίωσε πως και αυτό το σύστημα είναι αδιάβλητο.

Όπως είπε, οι εξετάσεις διεξάγονται από το Υπουργείο Παιδείας και το Πανεπιστήμιο Κύπρου, διορθώνονται από τους καθηγητές του Πανεπιστημίου και τα αποτελέσματα παραδίδονται την ίδια μέρα στον Υπουργό Άμυνας, στην Επιτροπή Άμυνας και στο ΓΕΕΦ. «άρα, θα θέλαμε να πούμε και στα παιδιά που θα διαγωνιστούν αλλά και στους γονείς να επιδείξουν την ανάλογη εμπιστοσύνη στο σύστημα», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα