Τρίτη συνεχόμενη αύξηση των βιομηχανικών παραγγελιών στην Ιταλία το Μάιο

17:25 19/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι παραγγελίες βιομηχανικών προϊόντων σημείωσαν αύξηση στην Ιταλία για τρίτο συνεχόμενο μήνα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία την Παρασκευή, σε μια δειλή ένδειξη ότι η ύφεση που διήρκησε σχεδόν δύο χρόνια μπορεί να πλησιάζει το τέλος της.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε μηνιαίο επίπεδο οι παραγγελίες βιομηχανικών προϊόντων αυξήθηκαν 3,2% το Μάιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Istat, παρά το γεγονός ότι σημείωσαν πτώση της τάξης του 1,1% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου χρόνου.

ΟΙ παραγγελίες από

το εξωτερικό αυξήθηκαν πιο έντονα κατά 9,4% το Μάιο σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο και 4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Από την άλλη οι εγχώριες παραγγελίες σημείωσαν κατακόρυφη πτώση ετήσια της τάξης του 7,9% αν και κινήθηκαν ανοδικά κατά 2,6% σε σχέση με τον Απρίλιο.

Η αύξηση στις μηνιαίες παραγγελίες συνάδει με στοιχεία της ΕΕ που δημοσιοποιήθηκαν προς το τέλος του προηγούμενου μήνα και που έδειχνε ότι η προοπτική για την ιταλική κατασκευαστική βιομηχανία μπορεί να σταθεροποιείται.

Τα στοιχεία, που αποτελούν μέρος, μια έρευνας που γίνεται σε ολόκληρη την ευρωζώνη για την εμπιστοσύνη μεταξύ διευθυντές αγορών στην κατασκευαστική βιομηχανία, θεωρείται αξιόπιστος δείκτης της επερχόμενης δραστηριότητας.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το ΔΝΤ ανέφερε ότι ανέμενε ότι η οικονομία της χώρας θα συρρικνωθεί κατά 1,8% φέτος αναθεωρώντας προηγούμενη πρόβλεψη για συρρίκνωση της τάξης του 1,5%.

Ωστόσο για το 2014 το ΔΝΤ έχει αυξήσει την πρόβλεψή του για 0,7% ανάπτυξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα