«Η κόρη μου ήταν μια απλή αθώα κοπέλα», λέει ο πατέρας της Βίκυς Σταμάτη

Με την κατάθεση του πατέρα της Βίκυς Σταμάτη συνέχισε τις εργασίες του το δικαστήριο, που ερευνά την συμμετοχή της κας Σταμάτη σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος από κοινού με το σύζυγό της και άλλα άτομα.

«Η κόρη μου ήταν μια απλή κοπέλα. Μεγάλωσε σε ένα χωριό 1.000 κατοίκων,

δε μπορεί να ήξερε τίποτα από όλα αυτά. Εγώ αυτό που έχω να πω είναι πως και το αρνί που της έστελνα στην Αθήνα πλήρωνα το ταξί, για να μη πληρώσει τίποτα εκείνη», είπε στο δικαστήριο ο Δημήτρης Σταμάτης και πρόσθεσε:

«Όπως ήταν πριν παντρευτεί τον Άκη Τσοχατζόπουλο, έτσι παρέμεινε και μετά από το γάμο. Έρχονταν στο χωριό τα Σαββατοκύριακα, μαγείρευε και έκανε όλες τις δουλειές».

Σε ερώτηση του προέδρου του δικαστηρίου για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ο πατέρας της κας Σταμάτη είπε: «είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος.Τον αγαπήσαμε και τον αγαπάμε ακόμη».

Στο δικαστήριο κατέθεσε στη συνέχεια ο συμμαθητής της κας Σταμάτη, κ. Αγγελής, ο οποίος ανέφερε ότι με τη σύζυγο του πρώην υπουργού πήγαιναν μαζί σχολείο.

«Ήταν μια γλυκομίλητη κοπέλα. Ήταν άριστη μαθήτρια και ο χαρακτήρας της παρέμεινε ο ίδιος και μετά το γάμο της με τον κ. Τσοχατζόπουλο», είπε ο μάρτυρας.

«Έρχονταν στο χωριό με ΙΧ αλλά και με το λεωφορείο της γραμμής», είπε ο κ. Αγγελής, ο οποίος δήλωσε επίσης πως και οι συγχωριανοί του έχουν την ίδια άποψη με εκείνον για την προσωπικότητα της συζύγου του πρώην υπουργού, ενώ ιδιαίτερα δημοφιλής ήταν στο χωριό και ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Ο συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη Αλέξης Κούγιας ανέφερε στο δικαστήριο ότι η εντολέας του «παρουσιάστηκε στον Τύπο ως η Μαρία Αντουανέτα, που σπαταλούσε συνεχώς χρήματα. Αρκεί αν σκεφτείτε ότι δεν είχε ποτέ ούτε δικό της αμάξι. Αυτό δεν ειπώθηκε ποτέ από κανέναν».

Κατέθεσε επίσης και η αλλοδαπή οικιακή βοηθός επί έξι χρόνια στο σπίτι του ζεύγους Τσοχατζόπουλου, περιγράφοντας τη Βίκυ Σταμάτη ως μία γυναίκα που έκανε δουλειές του σπιτιού και μόνη της και ήταν πολύ καλή μητέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα