Τριήμερο πένθος κήρυξε ο ΔΗΣΥ

18:33 22/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Συγκλονισμό και βαθύτατη θλίψη εκφράζει σύσσωμος ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ο οποίος κήρυξε τριήμερο πένθος μετά τον απροσδόκητο θάνατο του Υπουργού Άμυνας και στελέχους του ΔΗΣΥ, Τάσου Μητσόπουλου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα, στις 13:30, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας συνεπεία ρήξης ανευρύσματος στον εγκέφαλο.

«Διερμηνεύουμε αισθήματα οδύνης και πένθους που διακατέχουν ολόκληρο τον κόσμο της Κύπρου,

την ώρα που μας φεύγει ένας άνθρωπος που λάμπρυνε με την παρουσία και την προσφορά του τη δημόσια ζωή του τόπου μας. Αυτή τη σκληρή ώρα, της τόσο ξαφνικής και αναπάντεχης απώλειας, η οδύνη σμίγεται με την υπερηφάνεια της ηγεσίας, των μελών και των φίλων του κόμματος μας που μια τόσο ξεχωριστή πολιτική προσωπικότητα, όπως ήταν ο εκλιπών Υπουργός Άμυνας, υπηρέτησε και ανέδειξε με τη δράση του την παράταξή μας», ανέφερε, πλαισιούμενος από την υπόλοιπη ηγετική πυραμίδα, ο Πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου, ύστερα από μια έκτακτη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Νεοφύτου, το ΠΓ του ΔΗΣΥ αποφάσισε την κήρυξη τριήμερου πένθους, κατά τη διάρκεια του οποίου, οι σημαίες στα Κεντρικά, Επαρχιακά και Τοπικά γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού θα κυματίζουν μεσίστιες.

Αποφασίστηκε επίσης όπως στην κηδεία του εκλιπόντος παραστεί σύσσωμο το Εκτελεστικό Γραφείο, η Κοινοβουλευτική Ομάδα, και το Πολιτικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού, ενώ την ημέρα της κηδείας όλα τα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού θα παραμείνουν κλειστά.

Ακόμη, αποφασίστηκε όπως κατά τη διάρκεια του 3ημερου πένθους αναστέλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις και δράσεις του Δημοκρατικού Συναγερμού, ενώ από αύριο ανοίγει ηλεκτρονικό βιβλίο συλλυπητηρίων για τον Τάσο Μητσόπουλο στην ιστοσελίδα του κόμματος (www.disy.org.cy).

Τέλος, θα προγραμματιστούν και θα ανακοινωθούν σύντομα περαιτέρω ενέργειες στη μνήμη του εκλιπόντος.

Στη δήλωσή του, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ σκιαγράφησε το χαρακτήρα, αλλά και το πολιτικό προφίλ του εκλιπόντος.

«Προσηνής, καλοσυνάτος και εκλεπτυσμένος, ο Τάσος Μητσόπουλος ήταν ένας άνθρωπος που πέτυχε με μοναδικό τρόπο να συνδυάσει την ευαισθησία και την αγάπη για τον άνθρωπο, μαζί με το λειτούργημα της πολιτικής», ανέφερε ο κ. Νεοφύτου και συνέχισε: «Ο Τάσος ήταν σοβαρός, μεθοδικός, διαλλακτικός και μετριοπαθής πολιτικός, που ήξερε να υπηρετεί αρχές και να στέκεται σε αξίες. Πιστός και αφοσιωμένος αξιωματούχος, ήταν πάντα σαφής και καθαρός, αθεράπευτα αντίπαλος του λαϊκισμού, αποφεύγοντας σταθερά τις εντάσεις και την οξύτητα. Αποτέλεσε ένα μοναδικό υπόδειγμα πολιτικού ανδρός».

Υπενθυμίζοντας την πλούσια δράση του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, τη Νέα Δημοκρατία, το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, τα Υπουργεία Συγκοινωνιών και Έργων και Άμυνας της Κύπρου κατά την Υπουργική του θητεία, ο κ. Νεοφύτου πρόσθεσε πως «με τη δράση του, ο Τάσος Μητσόπουλος εξύψωσε τον πολιτικό μας πολιτισμό. Είχε ένα μοναδικό τρόπο και βρήκε την ισορροπία να είναι ταυτόχρονα πολίτης της Ελλάδας και της Κύπρου».

«Πράος, ως ταπεινός συνεργάτης του Προέδρου της Δημοκρατίας, πάσχιζε για να προσδίδεται ουσία στην πολιτική διεργασία. Ο πολιτικός που με το ήθος και την αξιοπρέπεια του προσέδιδε αξία στην παράταξή μας. Αυτό το ήθος και η ευπρέπειά του, είναι η μεγάλη του πολιτική κληρονομιά σε εμάς», συνέχισε.

Ο κ. Νεοφύτου μετέφερε τα ειλικρινή συλλυπητήρια του κόμματος στη σύζυγό του Κατερίνα και στα δυο παιδιά του, στον πατέρα του Άρη, στην αδελφή του Ευαγγελία, «όπως και σε όλη την οικογένεια του, τους δικούς του και δικούς μας ανθρώπους που περνούν αυτή την αβάσταχτη δοκιμασία».

«Θέλουμε να νοιώθουν ότι θα είμαστε δίπλα τους», είπε.

«Ο Τάσος Μητσόπουλος αφήνει μια έντονα θετική αύρα και την ανεξίτηλη σφραγίδα του στην πολιτική ζωή της Κύπρου. Αποτελεί μια τεράστια και δυσαναπλήρωτη απώλεια για όλους μας», συμπλήρωσε.

Χαρακτηρίζοντας τον Τάσο Μητσόπουλο ως «τον άνθρωπο που συνέθετε και αποφόρτιζε εντάσεις», ο κ. Νεοφύτου πρόσθεσε: «Για μας εδώ στον Δημοκρατικό Συναγερμό ήταν ο Τάσος μας, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, ο βουλευτής, ο κοινοβουλευτικός μας εκπρόσωπος, ο Υπουργός μας».

«Η μνήμη του θα παραμείνει αιώνια», κατέληξε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Στο μεταξύ στο ισόγειο των γραφείων του ΔΗΣΥ στήθηκε μια φωτογραφία του εκλιπόντος με ένα τριαντάφυλλο, ένα μπουκέτο κρίνα και ένα καντήλι να ανάβει εις μνήμη του εκλιπόντα.

Keywords
Αναζητήσεις
κηρυξη 3μερου πενθους σημαινει
Τυχαία Θέματα