Τρ. Κύπρου: Δεν έκλεισαν λογαριασμοί λόγω ξεπλύματος βρώμικου χρήματος

17:11 5/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Κανείς από τους συγκεκριμένους λογαριασμούς της Τράπεζας Κύπρου Ηνωμένου Βασιλείου δεν έχει κλείσει λόγω υποψίας ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου.

Προστίθεται ότι η Τράπεζα

Κύπρου ΗΒ έχει εντάξει τους λογαριασμούς αυτούς σε μία διαδικασία επικαιροποίησης των στοιχείων, ενώ αναφέρεται ότι μία από τις τελικές επιλογές που εξετάστηκε είναι και το κλείσιμό τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Τράπεζα Κύπρου ΗΒ, εφαρμόζοντας πάγια πολιτική και οδηγίες των Εποπτικών Αρχών του ΗΒ προς όλα τα τραπεζικά ιδρύματα, αλλά και διαδικασίες της ίδιας της Τράπεζας, προέβη στο νενομισμένο περιοδικό έλεγχο των λογαριασμών των πελατών της, συμπεριλαμβανομένων πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων (PEPs), ανεξαρτήτως υπηκοότητας, με στόχο την επικαιροποίησή τους.

Η διαδικασία ελέγχου, προστίθεται, ανέδειξε σειρά λογαριασμών Κυπρίων και ξένων υπηκόων οι οποίοι χρήζουν επικαιροποίησης στοιχείων. Ανάμεσα στους λογαριασμούς αυτούς, συμπεριλαμβάνονται και κάποιοι λογαριασμοί που είτε είναι ανενεργοί για μεγάλο χρονικό διάστημα, είτε έχουν πολύ χαμηλό πιστωτικό υπόλοιπο.

Αναφέρεται ότι μία από τις τελικές επιλογές που εξετάστηκε είναι και το κλείσιμό τους, ενώ στις περιπτώσεις αυτές έχει σταλεί σχετική προειδοποίηση προς τους κατόχους των λογαριασμών.
Εξάλλου, συμπληρώνεται ότι η διαδικασία της Τράπεζας Κύπρου ΗΒ συνάδει πλήρως με τις πρακτικές που εφαρμόζουν το τελευταίο χρονικό διάστημα οι εμπορικές τράπεζες που εδρεύουν στο ΗΒ.

«Το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου επιθυμεί να καταστήσει σαφές ότι, με βάση πληροφόρηση από την Τράπεζα Κύπρου ΗΒ, ουδείς από τους υπό αναφορά λογαριασμούς έχει κλείσει λόγω υποψίας ξεπλύματος βρώμικου χρήματος» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, αναφέρεται ότι «η τραπεζική είναι θέμα αξιοπιστίας» και οποιαδήποτε δημόσια συζήτηση, στη βάση ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών, δεν υποβοηθά τις προσπάθειες για ανάκτηση της εμπιστοσύνης στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα