Φονική κακοκαιρία στη Σκωτία

16:39 5/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Φονική θύελλα πλήττει από τις πρώτες πρωινές ώρες τη Σκωτία, με τους σφοδρότατους ανέμους να μετακινούνται σταδιακά νοτιότερα.

Στη Σκωτία η ταχύτητα των ανέμων έφτασε τα 228 χιλιόμετρα την ώρα. Στην περιοχή του Μπάθγκεϊτ ο αέρας σήκωσε φορτηγό ρίχνοντάς το πάνω σε δύο άλλα οχήματα, με αποτέλεσμα το θάνατο του οδηγού του φορτηγού.

Όλα τα δρομολόγια τρένων στη Σκωτία και τα περισσότερα στη βόρεια Αγγλία έχουν σταματήσει, καθώς δέντρα και άλλα αντικείμενα έχουν πέσει πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές, ενώ έχουν αναφερθεί και πλημμύρες.

Οι τοπικές αρχές προειδοποιούν τους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις ακόμη και στο οδικό δίκτυο, ακτοπλοϊκά δρομολόγια έχουν διακοπεί, ενώ πολλές είναι οι ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων σε Σκωτία και βόρεια Αγγλία.

Αεροσκάφος που υποχρεώθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων να κατευθυνθεί στο αεροδρόμιο του Νιούκαστλ χτυπήθηκε κατά την προσγείωση από αστραπή, χωρίς πάντως να αναφερθεί πρόβλημα.

Στα ανατολικά και νότια της Βρετανίας έχουν εκκενωθεί χιλιάδες σπίτια, καθώς οι αρχές προβλέπουν εκτεταμένες πλημμύρες στις επόμενες 24 ώρες λόγω της αναμενόμενη σφοδρής βροχόπτωσης. Κλειστό θα μείνει το φράγμα του Τάμεση για να αποφευχθεί η υπερβολική άνοδος της στάθμης του ποταμού στο Λονδίνο.

Νωρίς το απόγευμα δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά στη Σκωτία και 6.500 στη Βόρεια Ιρλανδία παρέμεναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα