Τους αρχηγούς των κομμάτων για το κοινό ανακοινωθέν ενημερώνει ο Αναστασιάδης

11:29 9/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τους αρχηγούς των Κυπριακών πολιτικών κομμάτων ενημερώνει σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης για την πορεία των διαβουλεύσεων για την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος. Το άτυπο συμβούλιο αρχηγών θα συνέλθει στις 12:30.

Η ενημέρωση γίνεται υπό το φως των πληροφοριών ότι υπάρχει συμφωνία στο 95% του κειμένου του κοινού ανακοινωθέντος.

Η τουρκική

εφημερίδα Σαμπάχ, στην χθεσινή της έκδοση προανήγγειλε συνέντευξη του Υπουργού εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, ο οποίος φέρεται να δηλώνει ότι το κοινό ανακοινωθέν έχει σχεδόν συμφωνηθεί, χωρίς, ωστόσο, να αποκαλύπτει το περιεχόμενό του και ότι οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων θα καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αυτή την εβδομάδα, ενώ με την πάροδο άλλης μιας εβδομάδας, οι διαπραγματευτές των δύο κοινοτήτων, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οσμάν Ερτούγ, θα μεταβούν σε Άγκυρα και Αθήνα, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Σαμπάχ, ο Ιωάννης Κασουλίδης έστειλε και μήνυμα προς την Τουρκία ότι πρέπει να υπάρξει κατάληξη εντός του 2014, καθώς οι διαπραγματεύσεις δε μπορούν να διαρκέσουν επ’ άπειρον.

Εξάλλου σήμερα, ο ειδικός απεσταλμένος του Γ.Γ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ, θα έχει επαφές με τους διαπραγματευτές των δύο κοινοτήτων, ενώ αύριο θα συναντηθεί με τον Νίκο Αναστασιάδη και τον Ντερβίς Έρογλου

Keywords
Τυχαία Θέματα