Τουρκικά δημοσιεύματα για τις εξελίξεις στη ΝΑ Τουρκία και το Κουρδικό

16:52 30/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Γύρω στα 60-65 κιλά νιτρικό αμμώνιο και άλλα εκρηκτικά υλικά εντοπίστηκαν στην περιοχή του Κοτζάελι της ΝΑ Τουρκίας, με το Νομάρχη της επαρχίας να δηλώνει ότι ετέθησαν υπό κράτηση περίπου 15 άτομα.

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, εξάλλου, ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, μετά το τέλος της συνεδρίασης του ΣΕΑ προχθές είχε συνάντηση με τον αρχηγό ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν και τον ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούτογλου. Αργότερα συναντήθηκε και με ορισμένα άλλα μέλη της Κυβέρνησης. Δεν αναφέρεται

το θέμα των συναντήσεων.

Στο μεταξύ, ο Αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Χουσείν Τσελίκ, μετά τους ισχυρισμούς που κυκλοφόρησαν ότι το ΡΚΚ θα απαγάγει ορισμένους βουλευτές του ΑΚΡ, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος, δήλωσε ότι δεν θα παύσουν να μιλάν για τις αλήθειες, επειδή ορισμένοι έχουν κακές προθέσεις γι’ αυτούς.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο, μέλη του ΡΚΚ έκοψαν τον δρόμο στον αυτοκινητόδρομο Τούνζελι – Ερζιντζάν και πυρπόλησαν πολλά φορτηγά που περνούσαν από την περιοχή, διακόπτοντας την κυκλοφορία. Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας του τουρκικού στρατού.

Keywords
Τυχαία Θέματα