Σχόλια Αναστασιάδη – Καρογιάν στις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας

16:42 30/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ δήλωσε ότι δεν θα απαντήσει στους χαρακτηρισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν είπε πως προκαλεί λύπη το γεγονός ότι ενώ ο τόπος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναλώνεται σε αυτή τη διαδικασία.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις

του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στις οποίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φέρεται να χρησιμοποίησε χαρακτηρισμούς σε βάρος του κ. Αναστασιάδη, είπε ότι δεν θα δώσει συνέχεια, ούτε σε επίθετα, ούτε σε χαρακτηρισμούς.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση των ηγεσιών ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ, ο κ. Αναστασιάδης είπε πως θα παραθέσει τα γεγονότα και πέραν τούτου ουδέν και ανέφερε ότι απέστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την επιστολή και όταν επρόκειτο να αναχωρήσει για το Δουβλίνο, ανησυχώντας μήπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ορίσει κατά την απουσία του συνάντηση όπως του ζήτησε, «τον ζήτησα και είχαμε τηλεφωνική συνομιλία για να του πω ότι θα απουσιάζω στο εξωτερικό».

Συνεχίζοντας είπε ότι ο Πρόεδρος τον ρώτησε με το χαρακτηριστικό: Πού πάεις πάλι; Και του είχα εξηγήσει, στην Ιρλανδία και επειδή θα λείπω Πρόεδρε τις τάδε μέρες, σας παρακαλώ αν θα ορίσετε ημερομηνία συνάντησης καθορίστε την κατά το χρόνο που θα ευρίσκομαι στην Κύπρο.

Πρόσθεσε πως ρώτησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τι γίνεται με το ρωσικό δάνειο και απάντησε ότι δεν έχει νεότερα και ότι είπε στον κ. Αναστασιάδη πως δεν είχε γενικώς οτιδήποτε νεότερο ώστε να επείγεται στη σύγκληση μιας συναντήσεως του συμβουλίου αρχηγών.

«Αυτά είναι τα γεγονότα και πέραν αυτού ουδέν», επανέλαβε ο κ. Αναστασιάδης.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Προέδρου ότι πέρα από την απογοήτευση του για το Κυπριακό ένας από τους λόγους που τον ώθησαν να απομακρυνθεί από την πολιτική είναι η ζοφερή εικόνα στο εσωτερικό μέτωπο της οποίας πρωταγωνιστεί ο ίδιος ο κ. Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε πως είναι προσωπικό θέμα του Προέδρου οι λόγοι που τον οδήγησαν να αποφασίσει να μην επαναδιεκδικήσει εκλογή του και πρόσθεσε πως σέβεται απόλυτα αυτό του δικαίωμα.

Στην παρατήρηση ότι η αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν αποτέλεσμα πρόκλησης από τον κ. Αναστασιάδη, ο οποίος τον προέτρεψε «να μην δραπετεύσει σαν λαγός» την ώρα που θα κληθεί να υπογράψει το μνημόνιο, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι ο έντονος χαρακτηρισμός εξέφραζε την ανησυχία του μήπως επισυμβεί αυτό που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν διέψευσε.

Ο κ. Αναστασιάδης είπε ακόμα πως εφόσον οι ηγέτες των κομμάτων επέλεξαν να μην στραφούν κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια του συνεδρίου των αποδήμων, καλό θα ήταν και ο Πρόεδρος σεβόμενος τη στάση του συνόλου των κομμάτων να απέφευγε τις συγκρουσιακές αναφορές που έκανε χθες ενώπιον των αποδήμων.
«Οι απόδημοι χρειάζονται περισσότερο σεβασμό», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ διερωτώμενος εάν είναι η ώρα των χαρακτηρισμών, των ευφυολογημάτων και των αλληλοσυγκρούσεων, είπε π

Keywords
Τυχαία Θέματα