Συνεχίζεται ο «πόλεμος» ανακοινώσεων

14:22 15/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Λίγη ώρα πριν την έναρξη της νέας συνάντησης των πολιτικών αρχηγών, στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό τον Πρόεδρο Κάρολο Παπούλια, σε μια ύστατη προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για το σχηματισμό κυβέρνησης, συνεχίζεται ο «πόλεμος» ανακοινώσεων ανάμεσα στην Προεδρία της Δημοκρατίας και στον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ο Πάνος Καμμένος επιμένει ότι δεν παρέδωσε ποτέ κείμενο

επτά σημείων στον κ. Παπούλια, κατά την κατ’ ιδίαν συνάντησή τους την Κυριακή, στο οποίο καταγράφονται οι όροι υπό τους οποίους θα μπορούσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες να στηρίξουν, στο κοινοβούλιο, μια κυβέρνηση εθνικής ανάγκης που θα έχει ως αποκλειστικό έργο την αντιμετώπιση άμεσων κινδύνων εθνικής ασφάλειας.

Το εν λόγω έγγραφο έφτασε στα χέρια των δημοσιογράφων, αργά το βράδυ της Δευτέρας, και μετά τις πρώτες διαψεύσεις από την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η Προεδρία της Δημοκρατίας το δημοσιοποίησε. Ούτως ή άλλως είχε ανακοινώσει ότι θα το αποστείλει προς τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να ενημερωθούν ενόψει της σημερινής συνάντησης, πράγμα που έκανε, όπως επιβεβαίωνε το πρωί ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΚΕ, Μάκης Μαϊλης.

Οι όροι που τίθενται στο έγγραφο για να στηρίξουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μιας κυβέρνησης είναι να κηρυχτεί άμεσα η ΑΟΖ της Ελλάδας, να περάσει ο έλεγχος της Τράπεζας της Ελλάδας στα χέρια του ελληνικού κράτους, να συγκροτηθεί Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου για όλες τις δανειακές συμβάσεις και τα προγράμματα που υπογράφτηκαν τα τελευταία χρόνια, να ξεκινήσει πολιτική πρωτοβουλία καταγγελίας των δανειακών συμβάσεων, τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών δια μέσου διακομματικής συνεννόησης και έλεγχος του Πόθεν Έσχες όλων των βουλευτών και υπουργών από το 1974, ενημέρωση της Βουλής επί του συνόλου όσων συμφώνησαν ή και έπραξαν οι κυβερνήσεις από το 2009 –συμπεριλαμβανομένων και μυστικών πρωτοκόλλων-, εξάντληση όλων των ένδικων μέσων για την καταβολή από τη Γερμανία των πολεμικών αποζημιώσεων.

Στο έγγραφο, όμως, φαίνεται ότι υπάρχει και σχέδιο Β, κατά το οποίο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα μπορούσαν να στηρίξουν μια κυβέρνηση «εθνικής ανάγκης», εφόσον αποδειχτεί ότι η χώρα αντιμετωπίζει άμεσο και υπαρκτό κίνδυνο εθνικής ασφάλειας. Και ως ενδεικτικά παραδείγματα αναφέρονται ο κίνδυνος άμεσης και άτακτης χρεοκοπίας με προοπτική μη καταβολής μισθών και συντάξεων, ο κίνδυνος άμεσης κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος και ο κίνδυνος άμεσων αρνητικών εξελίξεων στα εθνικά ζητήματα, δηλαδή ελληνοτουρκικές σχέσεις, ΠΓΔΜ, κλπ. Το έγγραφο καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι αν τεθεί τέτοιο ζήτημα εθνικής ασφάλειας, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα μπορούσαν να παράσχουν «ανοχή» για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με την προϋπόθεση ότι θα έχουν λόγο στο ποιος θα αναλάβει το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας και τις θέσεις του Αντιπροέδρου και μέλους στην ΕΔΕΥ [Εταιρία Διαχείρισης και Εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων].

Στη δημοσιοποίηση του εγγράφου, ο κ. Καμμένος αντέδρασε έντονα επιμένοντας ότι το σκέλος του εγγράφου που αναφέρεται σε σενάρια στήριξης μιας κυβέρνησης δεν ε

Keywords
Τυχαία Θέματα