Τώρα… ρεύμα παντού!

12:07 14/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Απετράπησαν τελικά οι εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, καθώς ύστερα από παρεμβάσεις από τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Νικόλα Παπαδόπουλο και με διαβουλεύσεις με τη Διεύθυνση και τη Διοίκηση της ΑΗΚ, οι συντεχνίες των εργαζομένων έδωσαν εντολές όπως επιστρέψει στις εργασίες του το προσωπικό που ήταν αναγκαίο για τη λειτουργία περισσότερων μονάδων παραγωγής ηλεκτρισμού.

Σε δηλώσεις

του, ο Πρόεδρος της ΔΣ της ΑΗΚ Γιώργος Πίπης όσο και Πρόεδρος της ΕΠΟΠΑΗ Ανδρέας Πανόρκος είπαν ότι από τις 10:30 αποκαταστάθηκε η κανονική παραγωγή ρεύματος και απολογήθηκαν στο καταναλωτικό κοινό.

“Θα ήθελα να απολογηθώ στους καταναλωτές της Αρχής για τις διακοπές, οι οποίες έχουν παρουσιαστεί σήμερα το πρωί. Μετά από έκκληση και συναντήσεις που είχαμε με τις συντεχνίες καταφέραμε να αποκαταστήσουμε το θέμα της παραγωγής και από τις 10:30 να μην υπάρχει θέμα διακοπής στους καταναλωτές”, ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Πίπης.

Ευχαρίστησε τις συντεχνίες για την απόφασή τους και σημείωσε ότι η ΑΗΚ από χθες το βράδυ και με όλο το απαιτούμενο προσωπικό εργάστηκε για να περιορίσει τα προβλήματα που αναμένονταν να παρουσιάζονταν στους καταναλωτές λόγω της απεργίας.

Ωστόσο, όπως σημείωσε ο κ. Πανόρκος, τα μέτρα παραμένουν σε ισχύ μόνο για το προσωπικό στα γραφεία εξυπηρέτησης πελατών, ενώ άφησε σαφώς να νοηθεί ότι αναλόγως της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, οι συντεχνίες της ΑΗΚ θα αποφασίσουν κατά πόσον θα προχωρήσουν σε περαιτέρω μέτρα.

Ανέφερε ότι λόγω της έκτασης των διακοπών ρεύματος, οι συντεχνίες έχουν δώσει εντολή στο προσωπικό να επιστρέψει στις θέσεις τους έτσι να τεθούν σε λειτουργία περισσότερες μονάδες παραγωγής για “να βοηθήσουμε τον εργοδότη μας ούτως ώστε να βάλει περισσότερες μονάδες για να αποκαταστήσει την ηλεκτρική ενέργεια, η οποία (διακοπή), ειρήσθω εν παρόδω, επαναλαμβάνω, δεν ήταν πρόθεσή μας και ούτε μέσα στους υπολογισμούς μας”.

Ο κ. Πανόρκος σημείωσε ότι έχουν λάβει σοβαρά υπόψη την έκκληση του Προέδρου του ΔΗΚΟ και Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών ότι τη Δευτέρα ή ακόμα τις επόμενες ημέρες, η Βουλή “θα μας δώσει τη δυνατότητα να εκφράσουμε τις θέσεις μας, κάτι για το οποίο εκφράζουμε το παράπονό μας διότι δεν μας δόθηκε από την εκτελεστική εξουσία”.

“Το προσωπικό το οποίο χρειάζεται για την παραγωγή εργάζεται, το προσωπικό το οποίο χρειάζεται για αποκατάσταση βλαβών εργάζεται, εργάζονται στελέχη της ΑΗΚ, τα οποία μπορούν να διευθύνουν ή να ελέγξουν οτιδήποτε μπορεί να προκύψει ως απρόοπτο”, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Πανόρκος δεν απέκλεισε τη λήψη νέων μέτρων αναλόγως της συζήτησης στη Βουλή.

“Εμείς ευελπιστούμε ότι τη Δευτέρα η Βουλή θα δώσει τη δυνατότητα ή θα πάρει την παράταση χρόνου, η οποία χρειάζεται για να επεξηγηθούν οι θέσεις γιατί μέχρι στιγμής δυστυχώς σε καμιά περίπτωση δεν μας δόθηκε η δυνατότητα να αναπτύξουμε τις θέσεις μας και το τι πιστεύουμε όσον αφορά το επίμαχο θέμα”, είπε.

“Η σημερινή στάση εργασίας είχε την έννοια της προειδοποιητικής. Ας ελπίσουμε ότι στη Βουλή θα παρθούν τέτοιες αποφάσεις που θα αποτρέψουν οποιουσδήποτε άλλους κινδύνους απεργιών, τα μέτρα είναι εξαγγελθέντα και ας ελπίσουμε ότι δεν θα εξουσιοδοτηθούμε σε κλιμάκωση μέτρων, το οποίο για μας είναι ανεπιθύμητο”, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα