«Θα απολυθούν όσοι έχουν προσληφθεί παράνομα» λέει ο Μητσοτάκης

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως: «δεν θα συμφωνήσει η κυβέρνηση σε δεσμευτικό στόχο απολύσεων μετά το 2014».

Μιλώντας στο Σκάι ο υπουργός είπε: «Ο στόχος του πρώτου κύκλου κινητικότητας έχει ήδη επιτευχθεί» διευκρινίζοντας ότι για πρώτη φορά στο δημόσιο γίνονται απολύσεις.

«Τρεις νόμοι ψηφίστηκαν και οι τρεις είτε καταργούσαν οργανισμούς σφραγίδες, είτε δεν γινόταν καμία εξοικονόμηση κλίμακας, αυτό δεν έγινε ποτέ, για πρώτη φορά υπάρχει πραγματική εξοικονόμηση γιατί απομακρύνονται εργαζόμενοι, γύρω στα 200 άτομα, είναι σκληρό, το ξέρω, αλλά είναι αλήθεια αυτό που λέω» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο υπουργός δήλωσε ότι οι 200 εργαζόμενοι που θα απολυθούν είναι νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου ενώ οι εργαζόμενοι που είναι νομικά πρόσωπα δημόσιου δικαίου μπαίνουν στην κινητικότητα.

Αναφερόμενος που στην κριτική που τού ασκείται, και από τον προκάτοχό Αντώνη Μανιτάκη, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφερε ότι «όταν τους δόθηκε η ευκαιρία να κάνουν τολμηρές κινήσεις δεν τις έκαναν, και κάνουν κριτική. Κάνουμε παρεμβάσεις σε δομές, ποτέ δεν είπα ότι με ένα ν/σ θα λυθεί το πρόβλημα, χρειάζεται παρέμβαση σε βάθος δεκαετίας» σημείωσε.

Ο στόχος του πρώτου κύκλου κινητικότητας έχει ήδη επιτευχθεί, τόνισε. Έχουμε πάρει παράταση μέχρι τα τέλη Μαρτίου για να ολοκληρώσουμε την κινητικότητα, οχτώ χιλιάδες εργαζόμενοι, οι περισσότεροι γιατροί του ΕΟΠΥΥ μπαίνουν σε κινητικότητα και θα ενταχθούν στο πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας. Αναμένω από τους δήμους να ζητήσουν τα κενά που έχουν και να πιστοποιήσουν ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν στα έσοδα.

Ειδικότερα για τους σχολικούς φύλακες που φτάνουν το μεσημέρι στην Αθήνα με μηχανοκίνητη πορεία από την Αλεξανδρούπολη και θα καταλήξουν στο υπουργείο του, ο κ Μητσοτάκης είπε ότι δεν έχει προγραμματισμένη συνάντηση μαζί τους.

Διευκρίνισε πάντως ότι 526 απο τους 1700 συνολικά θα απορροφηθούν ως φύλακες στα Νοσοκομεία, ενώ αρκετοί απο τους υπόλοιπους υποβάλλονται σε ψυχοσωματικά τεστ για να ενταχθούν στην Ελληνική Αστυνομία. Κάποιοι πάντως με βάσει τα κριτήρια της κινητικότητας, θα μείνουν εκτός δημοσίου.

«Να ξεφύγουμε από τη λογική των χρισμάτων»

Όσον αφορά την αναμέτρηση Σπηλιωτόπουλου – Κακλαμάνη για το δήμο Αθηναίων, σχολίασε ότι «θα επιλέξουν οι Αθηναίοι. Εγώ από άποψη, είμαι έξω από τη λογική των χρισμάτων και της διακριτικής στήριξης. Να ξεφύγουμε από τη λογική τω χρισμάτων και της ουσιαστικής στήριξης, δεν επηρεάζονται ουσιαστικά οι επιλογές των πολιτών, σε μια εποχή που τα κόμματα έχουν απαξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών η στήριξη έχει πολύ μικρότερη σημασία». Ζήτησε ωστόσο την παραίτηση από τη βουλευτική έδρα όσων θέτουν υποψηφιότητα για αυτοδιοικητικές θέσεις.

Ειδικότερα για την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Νικήτα Κακλαμάνη, τόνισε πως «ο ίδιος ο κ. Κακλαμάνης γνωρίζει ότι δυο υποψηφιότητες ενδεχομένως θα δημιουργήσουν πρόβλημα για το ποιος θα περάσει στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών». Αναγνώρισε δε, ότι πλέον η παρουσία «ανταρτών» για τις αυτοδιοικητικές στα κόμματα είναι νομοτελειακή.

Keywords
Τυχαία Θέματα