Μία έρευνα «καταστρέφει» την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου

11:40 14/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Έρευνα που έγινε στο πανεπιστήμιο του Yale και δημοσίευσε η εφημερίδα Daily Mail δείχνει ότι οι ερωτευμένοι δεν έχουν ανάγκη από δώρα ως απόδειξη αγάπης από τον σύντροφό τους.Ο επικεφαλής της μελέτης και επίκουρος καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Yale Τζάντσον Μπρίουερ, δήλωσε:«Οταν αισθανόμαστε ερωτευμένοι, τότε επιθυμούμε την ευημερία και την ευτυχία του συντρόφου μας. Σε αρκετές περιπτώσεις, αυτή η επιθυμία

είναι εντονότερη από τις προσωπικές μας ανάγκες».

Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι αφού μελέτησαν τον ανθρώπινο εγκέφαλο κατανόησαν ότι το βασικό χαρακτηριστικό της αγάπης είναι η ανιδιοτέλεια επομένως τα δώρα είναι περιττά στην πραγματική και βαθιά ανιδιοτελή αγάπη. Αντίθετα τονίζουν ότι τα δώρα θα μπορούσε να σημαίνουν κάτι σε μια σχέση δύο ανθρώπων που μόλις αρχίζει αφού τότε αποτελούν παράγοντα ενδιαφέροντος του ενός προς τον άλλον.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Μπρίουερ τα δώρα δεν είναι απόδειξη αγάπης. Απόδειξη αγάπης μπορούν να θεωρηθούν μικρές καθημερινές πράξεις που κάνει ο ένας σύντροφος προς τον άλλον όπως το να του ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου ή οποιαδήποτε πράξη δείχνει προστασία απέναντι στον άλλο, αφού η προστασία συνδέεται άμεσα με την αγάπη, όπως τονίζει ο Μπρίουερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα