Το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων και η Αστυνομία, καταγγέλλουν φρουταρίες που παραβιάζουν την Νομοθεσία

18:03 5/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων εξέδωσε ανακοίνωση – απάντηση  σε σχέση με το ωράριο λειτουργίας των φρουταριών και συγκεκριμένα “αναφορικά με δημοσιεύματα κυπριακής εφημερίδας  τα οποία κάνουν αναφορά σε δηλώσεις του Προέδρου του Παγκύπριου Συνδέσμου Φρουταριούχων με τις οποίες προτρέπει τα μέλη του να λειτουργούν κατά τις Κυριακές και αργίες”.

Στην ανακοίνωσή του το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων αναφέρει ότι ”η παραίνεση που απευθύνει ο κ. Πόλυς Καττάσιης προς τα μέλη του Συνδέσμου να προσφύγουν

στα πιο πάνω αναφερόμενα μέτρα είναι αντίθετη με ρητές διατάξεις της Νομοθεσίας περί της Ρύθμισης της Λειτουργίας Καταστημάτων και των Όρων Απασχόλησης των Υπαλλήλων τους”.

Προσθέτει ότι στην Νομοθεσία, “αναφέρεται σχετικά, ότι οι φρουταρίες συγκαταλέγονται στα γενικά καταστήματα τα οποία οφείλουν να παραμένουν κλειστά κατά τις Κυριακές και αργίες και κατά τις Τετάρτες μετά τις 3 μ.μ.”.

Εν όψει των πιο πάνω, “το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων, σε συνεργασία με την Αστυνομία, θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση και όπου εντοπιστούν παραβάσεις θα επιδεικνύει, όπως πάντα, μηδενική ανοχή”.

Προς τούτο, σημειώνει το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων, “έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες προς το προσωπικό των Επαρχιακών  Γραφείων του Τμήματος όπως προβαίνουν σε όσους ελέγχους χρειάζεται έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι όλοι οι παραβάτες θα καταγγέλλονται”.

Παράλληλα, με την ανακοίνωσή του,  το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων, αναφέρει ότι “έχει ήδη απευθύνει επιστολή ημερ. 28/9/2012 προς τον Σύνδεσμο Φρουταριούχων με την οποία προειδοποιεί για τις επιπτώσεις της τυχόν υλοποίησης των προτροπών του Προέδρου του”.

Επιπρόσθετα, “κατά την Κυριακή 30/9/2012, το Τμήμα, επιθεώρησε διάφορα υποστατικά τα οποία λειτουργούν ως φρουταρίες και από τα αποτελέσματα των επιθεωρήσεων διαφάνηκε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των φρουταριούχων δεν προχώρησαν σε παράνομες ενέργειες”.

Στις ελάχιστες, όμως, περιπτώσεις που εντοπίστηκαν παρανομίες, οι παραβάτες καταγγέλθηκαν και διώχθηκαν ποινικά και οι ποινές που προνοεί η νομοθεσία είναι ύψους μέχρι και 10 χιλιάδων ευρώ ή ποινή φυλάκισης μέχρι και ένα έτος ή συνδυασμός των δύο ποινών, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα