Σ. Μαλάς: Δεν αποδεχόμαστε κατάργηση 13ου μισθού και ΑΤΑ καθώς και ιδιωτικοποίηση κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών

17:22 5/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Εμείς είμαστε συγκεκριμένοι επί θεμάτων αρχής και δεν αποδεχόμαστε την κατάργηση του 13ου μισθού και της ΑΤΑ καθώς και την ιδιωτικοποίηση κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών, δήλωσε σήμερα ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς.

Ο κ. Μαλάς κάλεσε όλους τους υποψήφιους να τοποθετηθούν ξεκάθαρα επί αυτών των θεμάτων, προσθέτοντας πως «αυτό θα συμβάλει αποφασιστικά στη διαμόρφωση κλίματος οικονομικής ανάκαμψης. Κανείς δεν δικαιούται αυτή την ώρα να

κρύβεται πίσω από εισηγήσεις άλλων», είπε ο κ. Μαλάς.

«Πέραν τούτου, θεωρούμε πολύ σημαντικό αυτές τις κρίσιμες στιγμές όλοι να αντιληφθούμε ότι η συνένωση δυνάμεων για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό για τη χώρα μας είναι κοινωνική εντολή», πρόσθεσε.

Ανέφερε πως «επιβάλλεται πολιτική συναντίληψη για να διαπραγματευτούμε αποτελεσματικά με την Τρόικα. Η Κύπρος είναι μια χώρα με πολλές θετικές ιδιαιτερότητες και με μια οικονομία που μπορεί να ανακάμψει γρήγορα, χωρίς πολύ αυστηρά μέτρα λιτότητας», πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει σημερινή δήλωση του νομπελίστα Χριστόφορου Πισσαρίδης, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της κατάργησης του 13ου μισθού, λέγοντας ότι οι μισθοί πρέπει να καταβάλλονται σε μηνιαία βάση, και όχι να καταβάλλονται δύο μισθοί το Δεκέμβριο, ο κ. Μαλάς είπε πως δεν είναι σίγουρος αν αυτό είναι που εννοούσε ο κ. Πισσαρίδης.

«Αν εννοούμε αναπροσαρμογή του μισθού πάνω σε δωδεκάμηνη βάση αυτό είναι ένα και εάν μιλούμε για κατάργηση του 13ου μισθού αυτό είναι εντελώς διαφορετικό για αυτό είναι που καλούμε όλους, και αυτό είναι ένα θέμα αρχής, να τοποθετηθούν ξεκάθαρα για να μπορούν και οι πολίτες να γνωρίζουν τις καθαρές μας θέσεις», ανέφερε ο κ. Μαλάς.

Είπε ακόμη πως οι δηλώσεις του κ. Πισσαρίδη έγιναν ενώπιον του Προέδρου του ΔΗΣΥ και υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και κάλεσε τον κ. Αναστασιάδη να τοποθετηθεί ξεκάθαρα επί αυτών των δηλώσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα