Το ΡΙΚ έχει μπει σε μια πολύ θετική πορεία, δήλωσε ο ΓΓ ΑΚΕΛ

12:40 16/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το ΡΙΚ τα τελευταία χρόνια έχει μπει σε μια πολύ θετική πορεία, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο οποίος επισκέφτηκε σήμερα το πρωί το  Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ).

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της επίσκεψης, ο κ. Κυπριανού είπε ότι είχαν τη χαρά να επισκεφτούν το ΡΙΚ και ταυτόχρονα τα

διάφορα τμήματα, ειδησεογραφικά, κυρίως, αλλά και άλλα, παραγωγής.

«Αποδίδουμε τεράστια σημασία στο ρόλο που διαδραματίζει η δημόσια ραδιοτηλεόραση στην κυπριακή κοινωνία, γιατί θεωρούμε ότι και σε ό,τι αφορά την αντικειμενική ενημέρωση και έγκυρη βέβαια ενημέρωση, έχει σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει, αλλά και στη σωστή ψυχαγωγία, αλλά και τον προβληματισμό γύρω από διάφορα κοινωνικά ζητήματα. Θεωρούμε ότι το ΡΙΚ τα τελευταία χρόνια έχει μπει σε μια πολύ θετική πορεία, ανεξάρτητα από τις επιμέρους απόψεις που μπορεί να έχει ο κάθε ένας από εμάς για διάφορα θέματα και θεωρώ ως πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι καταφέρνει συνεχώς να περιορίζει τα λεφτά τα οποία χρειάζεται από το κράτος», πρόσθεσε.

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε, επίσης, ότι έχουν ανταλλάξει κάποιες απόψεις με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΡΙΚ.

«Εμείς ευνοούμε μια ιδέα, η οποία έχει κατατεθεί, ότι μετά τις προεδρικές εκλογές θα πρέπει να συζητηθεί με τα πολιτικά κόμματα για το ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει το ΡΙΚ στην κυπριακή κοινωνία με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα στηριχτεί από το κράτος. Αυτά τα ζητήματα εμείς είμαστε έτοιμοι να τα συζητήσουμε με το Δ.Σ. το οποίο θέλω να συγχαρώ για την πολύ καλή δουλειά την οποία κάνει», συμπλήρωσε.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΡΙΚ Μάκης Συμεού, σε δηλώσεις του, είπε ότι ενημέρωσαν τον ΓΓ του ΑΚΕΛ για το ρόλο και την αποστολή, τα προγράμματά τους, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους οποίους αναπτύσσουν όλη αυτή την περίοδο.

«Την προσπάθεια εξυγίανσης, εκσυγχρονισμού, αλλά και περιορισμού των δαπανών που χρειάζεται η δημόσια ραδιοτηλεόραση. Ευχαριστήσαμε παράλληλα το ΑΚΕΛ για τη διαχρονική στήριξη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και συμφωνήσαμε μετά τις εκλογές να αναπτύξουμε ένα γόνιμο και δημιουργικό διάλογο», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα