Το πρόστιμο για τη διαρροή πετρελαίου θα είναι μεγάλο, δηλώνει η «πρωθυπουργός»

16:55 17/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η περιβαλλοντική καταστροφή που ζούμε έδειξε ότι «οι ακτές μας είναι κλειστές σε επενδύσεις που προκαλούν ρύπανση, όπως είναι οι αποθήκες πετρελαίου», δήλωσε η «πρωθυπουργός», Σιμπέλ Σιμπέρ μετά από σημερινή συνεδρία του «υπουργικού συμβουλίου» όπου συζητήθηκε το θέμα της οικολογικής μόλυνσης λόγω της διαρροής πετρελαίου από πλοίο που εκφόρτωνε καύσιμα στο εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής ΑΚΣΑ στα κατεχόμενα Γαστριά.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, η κ. Σιμπέρ δεν μπορεί να υπάρξει εξήγηση πως σε μια τέτοια μικρή

χώρα σε τρεις μήνες έχουν ζήσει δύο καταστροφές, εννοώντας τη μεγάλη φωτιά πριν λίγο καιρό κοντά στην κατεχόμενη Κερύνεια.

Ανακοίνωσε επίσης ότι δεν δόθηκε άδεια στο πλοίο να εγκαταλείψει το λιμάνι και πως το πρόστιμο στους υπεύθυνους γι’ αυτή την καταστροφή θα είναι μεγάλο.

Όσον αφορά τις πυρκαγιές, ξεκαθάρισε ότι η αγορά ελικοπτέρου για την κατάσβεση πυρκαγιών δεν είναι δυνατή τώρα, αλλά μπορούν να ενοικιάσουν.

Στο μεταξύ αυξάνονται οι αντιδράσεις περιβαλλοντικών και άλλων οργανώσεων στα κατεχόμενα λόγω της περιβαλλοντικής καταστροφής που έχει συντελεστεί και εκτός από τον ιδιοκτήτη του ιχθυοτροφείου που έχει επηρεαστεί από την πετρελαιοκηλίδα, τ/κ ΜΜΕ αναφέρουν ότι και κάποιες από τις οργανώσεις σκέφτονται να προχωρήσουν σε δικαστική υπόθεση εναντίον της εταιρείας ΑΚΣΑ που διαχειρίζεται τον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα