Το πιο σημαντικό είναι να καταφέρουμε να φέρουμε την Τρόικα στην Κύπρο, δηλώνει ο Δ. Συλλούρης

21:57 1/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να καταφέρουμε να φέρουμε την Τρόικα στην Κύπρο, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρης Συλλούρης.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε στο Προεδρικό με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο κ. Συλλούρης είπε πως «το βασικό ζητούμενο είναι να εργαστούμε όλοι ακόμα λίγες ώρες ώστε να έρθει η Τρόικα

στην Κύπρο για να ξεκινήσουν οι τελικές διαπραγματεύσεις για να προλάβουμε χρονοδιαγράμματα που έχουν άμεση σχέση με τα αναγκαία δάνεια ώστε να γίνουν οι πληρωμές που χρειαζόμαστε στα τέλη του χρόνου».

Ερωτηθείς αν προλαβαίνουμε το ορόσημο της επόμενης συνεδρίας του Eurogroup, στις 12 Νοεμβρίου, ο κ. Συλλούρης είπε πως τώρα είμαστε στην προσπάθεια να προλάβουμε. «Δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη, τα χρονοδιαγράμματα είναι πολύ ασφυκτικά, είναι πολύ δύσκολα, αλλά εφόσον έχουμε λίγες ώρες ακόμα για να προσπαθήσουμε ας ελπίσουμε ότι όλοι θα κάνουμε τη δουλειά μας σωστά, υπεύθυνα, έστω και την υστάτη για να προλάβουμε», είπε.

Ερωτηθείς που εμπλέκονται τα κόμματα στη διαδικασία έλευσης της Τρόικας, ο κ. Συλλούρης είπε πως η παρουσία των κομμάτων στο Προεδρικό σήμερα εμπίπτει στο πλαίσιο της βοήθειας που χρειάζεται ακόμη η Κυβέρνηση από τα κόμματα, ούτως ώστε να φέρουμε αποτέλεσμα. «Διαφορετικά, δεν θα ερχόμασταν μόνον και μόνον για να ενημερωθούμε», είπε.

Κληθείς να απαντήσει στο κατά πόσον η σημερινή διαβούλευση της Κυβέρνησης με τα κόμματα για να ενισχυθεί η διαπραγματευτική θέση της Κυβέρνησης, ο κ. Συλλούρης είπε πως η δουλειά που έγινε στο Υπουργείο Οικονομικών με τα κόμματα δεν ολοκληρώθηκε. «Η συμμετοχή μας, όποτε μας καλέσει η Κυβέρνηση, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, και είμαστε ακριβώς εδώ», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν υπήρξε συζήτηση για κάποιες διορθωτικές θέσεις της Κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα, ο κ. Συλλούρης είπε πως πρέπει να παραμείνουμε στο δάσος. «Σήμερα είτε μας αρέσει είτε όχι το δάσος είναι αυτό που απευχόμαστε από πολλά χρόνια, από πολλούς μήνες πριν, να καταφέρουμε να φέρουμε την Τρόικα έγκαιρα στην Κύπρο. Ολα τα άλλα είναι λεπτομέρειες», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα