Το Κέντρο Παρέμβασης για άτομα με Αυτισμό επισκέφθηκε ο Πρόεδρος Χριστόφιας

13:43 7/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Επιταγή ύψους 200 χιλιάδων ευρώ, που εξασφαλίστηκε από Κύπριο που ζει στο εξωτερικό, παρέδωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας στο Κέντρο Παρέμβασης για άτομα με Αυτισμό στη Λεμεσό.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του Έλση, επισκέφθηκε και φέτος τα παιδιά με αυτισμό, έκοψε τη βασιλόπιτα και συζήτησε με τους γονείς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ίδρυμα και ιδιαίτερα το θέμα μεταστέγασης του, καθώς ο ιδιοκτήτης του κτιρίου έχει ζητήσει, εδώ και δυο σχεδόν χρόνια,

την επιστροφή του για ιδίαν χρήση.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε πως ο ίδιος δεσμεύτηκε να συνεχίσει τις προσπάθειες για επίλυση των ζητημάτων που αντιμετωπίζει το ίδρυμα και πως η δωρεά των 200 χιλιάδων ευρώ, προέρχεται από τον Νίκο Μούγιουρη, που ζει στην Αμερική.

“Είναι μια δωρεά του Νίκου Μούγιουρη στη μνήμη του αδελφού του και προσπαθώ να εξασφαλίσουμε και άλλες τέτοιες δωρεές για να λυθεί το θέμα της στέγασης”, είπε και συμπλήρωσε “υπάρχουν και άλλα ζητήματα για τα οποία υποσχέθηκα ότι θα προσπαθήσω ακόμα μια φορά να τα προωθήσω, δεν είναι η πρώτη φορά αυτή”.

Πρόσθεσε ακόμη ότι “η βοήθεια, η οποία προσφέρεται γι αυτήν την ανθρωπιστική υπόθεση πρέπει να εκτιμηθεί. Από τους ίδιους εκτιμάται, αυτό είναι σαφές και ελπίζω να εκτιμηθεί και ευρύτερα. Δεν είναι, όμως, θέμα δημόσιας παρουσίασης και προβολής. Αυτά πρέπει να γίνονται χωρίς η δεξιά σου να γνωρίζει τι ποιεί η αριστερά σου”.

Keywords
Τυχαία Θέματα