Το Εθνικό Συμβούλιο συγκαλεί ο Πρόεδρος για να εξετάσει θέματα οικονομίας

14:06 30/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σε σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου θα προβεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, αμέσως μετά τις εορταστικές ημέρες της Ανάστασης, για να ασχοληθεί με τα θέματα οικονομίας και των όποιων αντιπροτάσεων, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο περιθώριο σημερινής επίσκεψής του σε στρατόπεδα της περιοχής Λευκωσίας.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας απηύθυνε έκκληση, δηλώνοντας πως “η πατρίδα μας περνά κρίσιμες ώρες και

απαιτείται η εθνική ευθύνη και η συμπεριφορά όλων, κατά τρόπο που να συνάδει προς το ευρύτερο καλό”.
“Γνωρίζω και γνωρίζετε και γνωρίζουν όλοι”, είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, “ότι θα απευχόμαστε να είμαστε στην παρούσα φάση, όμως, χωρίς καμμιά διάθεση κριτικής, έχουμε βρεθεί εδώ όπου έχουμε βρεθεί, είτε λόγω της διεθνούς κρίσης, είτε λόγω λαθών, είτε παραλείψεων, είτε από πλευράς Τραπεζών, είτε από πλευράς των όποιων είχαν τη διαχείριση της οικονομίας”.

Όπως ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης, “αυτό, που σήμερα απαιτείται, είναι να τιμήσουμε αυτό που αποφάσισε η προηγούμενη Κυβέρνηση, δηλαδή εξ ανάγκης να προσφύγει στο Μηχανισμό Στήριξης”.
“Αυτό, στο οποίο καλούμαστε σήμερα”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, “δεν είναι παρά η υιοθέτηση μιας Δανειακής Σύμβασης που θα επιτρέψει στην πατρίδα μας να ανασάνει και να μας δώσει την ευκαιρία να ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα μέσα από την κρίση που αντιμετωπίζουμε”.

Σχολιάζοντας αναφορά δημοσιογράφου ότι υπάρχει μια έντονη εκστρατεία για να πειστεί ο κόσμος ότι είναι απαραίτητο να παραμείνουμε στην ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ερωτηθείς αν θεωρεί ορατό τον κίνδυνο εξόδου της Κύπρου από τη ζώνη του ευρώ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε πως αυτό, που ο ίδιος παρακολουθεί να γίνεται, “είναι μια έντονη εκστρατεία για να πεισθεί ο κόσμος ότι μπορούμε να επιβιώσουμε και χωρίς τη Δανειακή Σύμβαση”.
“Αυτό που αναμένω να ακούσω”, πρόσθεσε, “είναι τις υπαλλακτικές προτάσεις, για αυτό και, αμέσως μετά το Πάσχα, θα συγκληθεί βεβαίως το Εθνικό Συμβούλιο, για να ασχοληθεί με τα θέματα οικονομίας και των όποιων αντιπροτάσεων, όχι διότι πιστεύω ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα, ακολουθώντας μιαν άγνωστη συνταγή, αλλά διότι θα πρέπει να ακουσθούν και οι όποιες απόψεις, από όπου και αν διαμορφώνονται”.

Ερωτηθείς για το αποτέλεσμα της σύσκεψης που είχε το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο με τους Υπουργούς Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργο Λακκοτρύπη και τον Υπουργό Αμυνας Φώτη Φωτίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι η σύσκεψη αυτή έγινε “για την προετοιμασία της επίσκεψης στο Ισραήλ”.

Keywords
Τυχαία Θέματα