Επικρίσεις του ΣτΕ για τις ισπανικές φυλακές

13:02 30/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Εγκλεισμό κρατουμένων στην απομόνωση, πολύωρη “καθήλωση” στα κρεβάτια τους και ακαταλληλότητα στις φυλακές διαπιστώνει, με δύο εκθέσεις της που δίνει σήμερα στη δημοσιότητα, η Επιτροπή κατά των Βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης (CPT) για την Ισπανία.

Στις εκθέσεις διαπιστώνεται, επίσης, ότι τα περισσότερα από τα κτίρια των ισπανικών φυλακών είναι σε δεινή κατάσταση, ότι η σωματική κακομεταχείριση κρατουμένων στις φυλακές υψίστης ασφαλείας είναι καθημερινό φαινόμενο καθώς και ότι ο υπερπληθυσμός είναι αυτό που χαρακτηρίζει, γενικά, την κατάσταση στις ισπανικές φυλακές.

Οι

εκθέσεις περιλαμβάνουν σειρά διαπιστώσεων και καταγγελιών για κακομεταχείριση και άθλιες συνθήκες διαβίωσης μεταναστών και αιτούντων άσυλο, στα ισπανικά κέντρα κράτησης.

Με τις εκθέσεις της η CPT καλεί τις ισπανικές Αρχές να διερευνήσουν τη βασιμότητα όλων των καταγγελιών των κρατουμένων για κακομεταχείριση τους, να σταματήσουν να επιβάλλουν ως τιμωρία το βασανιστήριο της “καθήλωσης” κρατουμένων στα κρεβάτια τους για πολλές ώρες και να βελτιώσουν τις συνθήκες κράτησης και διαβίωσης των μεταναστών και αιτούντων άσυλο στα κέντρα κράτησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα