Το ΕΣ συνεχίζει μια αυτοκαταστροφική πορεία, λέει η Συμμαχία Πολιτών

16:08 25/1/2014 - Πηγή: OnlyCY


Το Εθνικό Συμβούλιο, συνεχίζει «εν τη σοφία» του μια αυτοκαταστροφική πορεία, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου της Συμμαχίας Πολιτών Αλέξανδρος Μιχαηλίδης.

Οπως είπε, ‘με απογοήτευση οι Κύπριοι πολίτες παρακολούθησαν χθες βράδυ τα αποτελέσματα της συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου. Δυστυχώς, και αυτή η συνεδρίαση αποτέλεσε μια από τα ίδια. Με αναμασημένες και με παρωχημένες θέσεις, χωρίς ουσιαστικές πρωτοβουλίες που θα αλλάξουν τα δεδομένα, το Εθνικό Συμβούλιο συνεχίζει μια αδιέξοδη και αναχρονιστική πολιτική”.

Πρόσθεσε ότι “το Εθνικό Συμβούλιο, συνεχίζει «εν τη σοφία» του μια

αυτοκαταστροφική πορεία βασισμένη στα δεδομένα του ’74 χωρίς να αξιοποιεί τα νέα στοιχεία που συνθέτουν το πολιτικό σκηνικό τόσο στο Κυπριακό όσο και στην ευρύτερη περιοχή μας”.

Ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε ότι το Εθνικό Συμβούλιο αδυνατεί μέχρι σήμερα να δώσει νέες κατευθύνσεις και νέα προοπτική στην πορεία λύσης του Κυπριακού και ότι δεν μπορεί να καταλήξει σε σαφή πολιτική για καίρια ζητήματα όπως την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, την αραβική άνοιξη, την αξιοποίηση του υποθαλάσσιου μας πλούτου, την κρίση στην Τουρκία και όπως πάντα, επαναλαμβάνει ότι δεν υπάρχει σενάριο Β σ’ ότι αφορά στην πορεία λύσης του Κυπριακού.

“Συνεχίζει το Εθνικό Συμβούλιο χωρίς στρατηγική μελέτη, χωρίς εισηγήσεις από εμπειρογνώμονες και ακαδημαϊκούς και προ πάντων χωρίς νέες ιδέες και προσεγγίσεις, ικανές να κάμψουν την τουρκική αδιαλλαξία”, είπε.

Κατέληξε λέγοντας ότι το ΕΣ με τη λογική των «πάνσοφων» κομματικών ηγετών έχει χρεοκοπήσει και απαιτείται άμεσα ο επανασχεδιασμός του, σ’ ότι αφορά στη σύνθεση του, στις δομές του και στη νομοθετική κατοχύρωση της λειτουργίας του, “διαφορετικά θα παραμείνει ένα εργαστήρι παραγωγής άλλοθι στην πολιτική Αναστασιάδη”.

Keywords
Τυχαία Θέματα