Οι Οικολόγοι κατέθεσαν εναλλακτική πρόταση για Κυπριακό στο ΕΣ

15:12 25/1/2014 - Πηγή: OnlyCY


Ο Γενικός Γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων δήλωσε σήμερα ότι στην χθεσινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου οι Οικολόγοι κατέθεσαν πρόταση αποτελούμενη από 12 σημεία. Ένα μέρος της πρότασης, σημείωσε, περιλαμβάνει ρηξικέλευθες προτάσεις για τη διαχείριση του Κυπριακού που εισάγουν νέες διαδικασίες πέραν των τετριμμένων και καθιερωμένων που οδήγησαν στην παγίωση των κατοχικών δεδομένων και στην καθολική απογοήτευση.

“Δυστυχώς”, σημείωσε, οι “”μεγάλες δυνάμεις” του Εθνικού Συμβουλίου αρνούνται να δουν το Κυπριακό πέραν από το κουτί- κλουβί όπως αυτό

καθιερώθηκε τα τελευταία 37 σχεδόν χρόνια. Υποστηρίζουν τη συνέχιση των προσπαθειών με τη λογική “business as usual” χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι έτσι οδηγούν το Κυπριακό είτε σε τέλμα είτε σε περαιτέρω οδυνηρές υποχωρήσεις”.

Η προσπάθεια κάποιων, είπε ο κ. Περδίκης, να χαρακτηρίσουν τις προτάσεις μας ως “μη πειστικές” φανερώνει την αδυναμία τους να σκεφτούν με εναλλακτικό τρόπο, να απελευθερωθούν από τις αγκυλώσεις των 37 χρόνων ατέρμονων και επιζήμιων συνομιλιών, να βγουν από το κατεστημένο κουτί και με θάρρος να αντιμετωπίσουν τις πραγματικότητες.

Ένα μόνο παράδειγμα, ανέφερε, αποτελεί ο τρόπος που αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση τις προτάσεις -ακόμα και συγκυβερνώντων κομμάτων ή της διακομματικής επιτροπής- για την αντιμετώπιση της ροής προσφυγών στην τουρκική επιτροπή περιουσιών στα κατεχόμενα.

Ευτυχώς χτες, συνέχισε, “αποτράπηκε η επικύρωση με απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου του εξαιρετικά ελλιπούς και ψοφοδεούς πλαισίου από 10 εισηγήσεις -ημίμετρα που εισηγηθήκαμε τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών”.

“Αλίμονο μας αν όλη αυτή η προσπάθεια – που θυμίζουμε ότι ξεκίνησε με πρωτοβουλία των Οικολόγων- καταλήξει σε αυτό το αναιμικό και δειλό σχέδιο μέτρων. Καλούμε την πολιτική ηγεσία και προσωπικά τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να βγουν από το στενάχωρο κουτί της γραφειοκρατικής αντίληψης των Υπουργείων και να πάρουν τολμηρές αποφάσεις. Η αντιμετώπιση της ροής της εκποίησης των ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα αποτελεί βασικό στοιχείο για την ορθολογιστική διαχείριση του Κυπριακού”, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα