Το ΕΥΡΩΚΟ θα εξετάσει σοβαρά την υποψηφιότητα Αναστασιάδη, δήλωσε ο Συλλούρης

20:02 11/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Ευρωπαϊκό Κόμμα θα εξετάσει σοβαρά, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρη Συλλούρη, την υποψηφιότητα του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη για την προεδρία της Δημοκρατίας, μέσα στο νέο κύκλο επαφών με τα κόμματα και με υποψηφίους προέδρους.

Σε δηλώσεις ύστερα από την δεύτερη συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη που έγινε στα γραφεία του ΕΥΡΩΚΟ,

ύστερα από πρόταση του ΔΗΣΥ, ο κ. Συλλούρης είπε ότι η συνάντηση “γίνεται μετά το ουσιαστικό ναυάγιο των προσπαθειών για την εξεύρεση υποψηφίου στον ενδιάμεσο χώρο”, ενώ ανέφερε ότι “θα υπάρξει και άλλη συνάντηση” με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ.

Ο κ. Συλλούρης είπε ότι “από την πρώτη συνάντηση μέχρι σήμερα, πέραν των αλλαγών σε διακομματικές συνεργασίες, έχουμε μια μεγάλη αλλαγή στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το Κυπριακό, αλλά ακόμη περισσότερο η οικονομία και η λειτουργία του κράτους κατ’ επέκταση”.

“Η οικονομία είναι πλέον εθνικό θέμα από το οποίο μπορεί να εξαρτηθούν πάρα πολλά εθνικά θέματα, και το Κυπριακό και η διαχείριση του φυσικού αερίου”, πρόσθεσε.

“Μέσα σε αυτά τα πλαίσια έχουμε ακούσει πιο λεπτομερώς τις εισηγήσεις του κ. Αναστασιάδη και το Ευρωπαϊκό κόμμα μέσα στο νέο κύκλο επαφών με τα κόμματα, αλλά και με υποψηφίους, θα εξετάσει σοβαρά την υποψηφιότητα του κ. Αναστασιάδη”, είπε ο κ. Συλλούρης.

Ο κ. Αναστασιάδης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και την ηγεσία του ΕΥΡΩΚΟ που έκανε αποδεκτή την πρόταση του ΔΗΣΥ για νέα συνάντηση και πρόσθεσε ότι η συνάντηση, η οποία “έγινε σε ένα κλίμα δημιουργικό, ήταν σημαντικά χρήσιμη γιατί εδόθησαν επεξηγήσεις σε θέσεις που έχουν συμπεριληφθεί κατά το πρώτο περίγραμμα προτάσεων, αλλά και σε θέσεις που έχουν αναπτυχθεί στη συνέχεια σε ξεχωριστές θεματικές”.

“Εχω τονίσει στον Πρόεδρο και στα μέλη της ηγεσίας του ΕΥΡΩΚΟ ότι προκειμένου να υπάρξει μια σοβαρή, από τη μια, διαβούλευση αλλά και συνδιαμόρφωση πολιτικών, είμαστε έτοιμοι και ανοικτοί έτσι ώστε μαζί και με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις και με ομάδες πολιτών να συνδιαμορφώσουμε ένα πρόγραμμα, το οποίο θα μας δώσει τη δυνατότητα να δώσουμε ελπίδα στο κυπριακό λαό, να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα προβλήματα που ο τόπος αντιμετωπίζει είτε αυτά αναφέρονται στο Κυπριακό, είτε στα θέματα οικονομίας, ενέργειας ή και τα τόσα άλλα θεσμικά προβλήματα που το κράτος αντιμετωπίζει”, πρόσθεσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

“Η συνάντηση έγινε σε ένα κλίμα δημιουργικό και αυτό είναι το πιο σημαντικό”, κατέληξε ο κ. Αναστασιάδης.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει και άλλη συνάντηση, ο κ. Συλλούρης είπε ότι “θα υπάρξει και άλλη συνάντηση και αναλόγως και με τις αποφάσεις που θα πάρουμε θα δούμε αν αυτές οι συναντήσεις θα μπουν σε βάθος, ίσως και σε διαμόρφωση προγράμματος”.

Keywords
Τυχαία Θέματα