Το ΕΥΡΩΚΟ δεν πήρε απόφαση για τις Προεδρικές, δηλώνουν μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου

19:33 27/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το ΕΥΡΩΚΟ δεν έχει λάβει απόφαση για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, δηλώνουν σε ανακοίνωσή τους τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος Στέλιος Αμερικάνος, Νίκος Κουτσού, Μαρίνα Δημητρίου και Γρηγόρης Χριστοδουλίδης.

«Η εικόνα που δόθηκε τις τελευταίες μέρες από τα ΜΜΕ, χωρίς διάψευση από το Εκτελεστικό Γραφείο, ότι υπάρχει

συμφωνία μεταξύ του κόμματος μας και του ΔΗΣΥ για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές είναι εσφαλμένη, παραπλανητική και απαράδεκτη», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι «η σκόπιμη καλλιέργεια αλλά και συντήρηση της εικόνας αυτής λειτουργεί εκτός του διαδικαστικού, αλλά και του ουσιαστικού πλαισίου που τέθηκε από τα όργανα του κόμματος σε σχέση με τη τελική θέση του κόμματος μας στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές».

Παράλληλα, αναφέρεται ότι «τα κείμενα συμφωνίας ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ είναι άγνωστα στα συλλογικά όργανα του Κόμματος και κατά συνέπεια δεν τα δεσμεύουν».

Το ΕΥΡΩΚΟ, «δεν έχει λάβει αποφάσεις βρίσκεται σε διαβούλευση τόσο με τον κ. Αναστασιάδη όσο και με τον κ. Λιλλήκα, με βάση αποφάσεις συλλογικών οργάνων, με στόχο να επιτευχθούν προγραμματικές συγκλίσεις στη βάση της πολιτικής διακήρυξης του ενδιάμεσου χώρου η οποία είναι αδιαπραγμάτευτη».

«Νοιώθουμε την ανάγκη να τονίσουμε εμφαντικά και με τον πιο σαφή τρόπο ότι το Ευρωπαϊκό Κόμμα δεν έχει λάβει απόφαση για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές», προστίθεται.

Σύμφωνα με τα τέσσερα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου του ΕΥΡΩΚΟ, «την τελική απόφαση του Κόμματος θα τη λάβει το Παγκύπριο Συνέδριο του κόμματος, έτσι όπως επιτάσσει η απόφαση της Πολιτικής Επιτροπής και επιβάλουν οι δημοκρατικές αρχές τις οποίες με απόλυτη προσήλωση υπηρετεί το κόμμα μας».

Τέλος, αναφέρεται ότι χωρίς διαβούλευση δεν πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου αυτή την εβδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα