Το ΕΥΡΩΚΟ δεν αποδεσμεύει το κονδύλι για προεδρικό αεροσκάφος

14:51 25/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Ευρωπαϊκό Κόμμα δεν θα συναινέσει στην αποδέσμευση του κονδυλίου για τη χρήση ιδιωτικού αεροσκάφους από τον Πρόεδρο Χριστόφια, δήλωσε σε διάσκεψη Τύπου ο Πρόεδρος του κόμματος Δημήτρης Συλλούρης.

Όπως ανέφερε, η επιμονή των κυβερνώντων για ενοικίαση ιδιωτικού αεροσκάφους από τον Πρόεδρο Χριστόφια προκαλεί για τρεις λόγους. Ο πρώτος γιατί, όπως είπε, η Κυβέρνηση δεν προχώρησε σε ανοικτό διαγωνισμό για το αεροπλάνο.

«Αν ζητούσαν προσφορές μπορεί και να έβρισκαν αεροσκάφος και με λιγότερα λεφτά. Δεν

το έπραξαν και οφείλουν να εξηγήσουν τους λόγους», είπε.

Ο δεύτερος λόγος, ανέφερε ο κ. Συλλούρης, είναι το «ψευδοεπιχείρημα ότι δήθεν» ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα πρέπει να μεταβαίνει συχνά στις Βρυξέλλες κατά την άσκηση της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

«Για τα ταξίδια του αυτά ο Πρόεδρος μπορεί να χρησιμοποιεί τις Κυπριακές Αερογραμμές που από την πρώτη Ιουνίου θα έχουν 6 πτήσεις τη βδομάδα και θα ταξιδεύουν κάθε μέρα πλην Σαββάτου προς τις Βρυξέλλες», είπε.

Ο τρίτος λόγος, ανέφερε ο κ. Συλλούρης, είναι ότι αντί ο Πρόεδρος Χριστόφιας και η Κυβέρνηση του να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την κατάσταση της οικονομίας, την επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο με αχρείαστες πολυτέλειες.

«Αυτή είναι η δίκαιη κοινωνία του κ. Χριστόφια;», διερωτήθηκε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα