Το δίκαιο είναι με το μέρος μας, ισχυρίζεται ο Ντερβίς Ερογλου

21:17 16/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Στο Κυπριακό έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Έρογλου σε συνέντευξή του που έδωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού λίγο πριν συναντηθεί με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τ/κ ηγέτης είπε πως αν τα προβλήματα στην Τουρκία δεν ξεπεραστούν θα επηρεαστεί η διαπραγματευτική θέση των Τ/κ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι το γεγονός ότι η Τουρκία είναι ισχυρή μπορεί να ενοχλεί κάποιους κύκλους αλλά οι Τ/κ θέλουν η Τουρκία να είναι πάντα ισχυρή. “Σήμερα όπως είδα υπάρχει ένας ισχυρός ηγέτης και γύρω

του ισχυρές ομάδες. Μακάρι σύντομα να τερματιστούν αυτά τα προβλήματα”, είπε ο κ. Ερογλου,

Ευχήθηκε να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η Τουρκία, λέγοντας ότι αυτή είναι η ειλικρινής προσδοκία των Τ/κ.
Ανέφερε ότι το ψευδοκράτος πάντα στέκεται στα πόδια του με την στήριξη της Τουρκίας. «Όσο πιο δυνατή είναι η Τουρκία κι εμείς είμαστε άνετοι και ήρεμοι τόσο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όσο και στην Κύπρο”, είπε ο κ. Έρογλου.

Η επίσκεψή του, πρόσθεσε, έγινε σε μια περίοδο που γίνονται έντονες συζητήσεις στην Τουρκία. “Ασφαλώς εμάς ως Τ/κ μας στεναχωρεί κάθε τι που γίνεται στην μητέρα πατρίδα μας”, και πρόσθεσε:

“Αυτή τη στιγμή στην Τουρκία υπάρχουν κάποια αρνητικά γεγονότα, αυτό επηρεάζει τη σταθερότητα. Ασφαλώς η σταθερότητα, ιδιαίτερα η πολιτική και οικονομική σταθερότητα είναι πολύ σημαντική. Μια κατάσταση μη πολιτικής σταθερότητας επηρεάζει και την οικονομία. Μπορεί η δύναμη της Τουρκίας να ενοχλεί κάποιους κύκλους αλλά εμείς ως Τ/κ θέλουμε η Τουρκία να είναι πάντοτε ισχυρή. Ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό η ενίσχυση της οικονομίας της Τουρκίας έχει διασφαλίσει και σε μας κάποιες δυνατότητες”.

Ανέφερε ακόμη πως όσο ενισχύεται η Τουρκία και γίνεται αισθητή η στήριξή της στους Τ/κ, τόσο αλλάζει το τρόπος που βλέπουν τους Τ/κ οι πρέσβεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας και των άλλων χωρών. ΄

Κατά τον κ. Ερογλου, «αν και δεν μας αναγνωρίζουν κάνουν επαφές μαζί μας όπως και με τις χώρες τις οποίες αναγνωρίζουν”, προσθέτοντας ότι ενώ στο παρελθόν τους έλεγαν “έχετε άδικο, είστε αδιάλλακτοι” , σήμερα τους βρίσκουν δίκαιο και δέχονται ότι είναι υπέρ του συμβιβασμού. “Αυτό είναι ωραίο ασφαλώς”, είπε ο Τ/κ ηγέτης.

Για τον Τούρκο Πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ, ο Ντερβίς Έρογλου είπε ότι είναι ένας φίλος τον οποίο γνωρίζει από παλιά και η συνάντηση τους έγινε σε πολύ ειλικρινές κλίμα. Και στη συνέχεια για το γεύμα εργασίας στο οποίο συμμετείχαν και ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών και ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεσίρ Αταλάι, ο κ. Έρογλου είπε ότι ήταν πολύ εποικοδομητική συνάντηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα