Επαφές στα κατεχόμενα για επενδύσεις και Κυπριακό έχει η Κοινότητα Συνομοσπονδιών Τουρκίας

20:28 16/1/2014 - Πηγή: OnlyCY


Για άδικα «εμπάργκο» και απομόνωση τα οποία υπόκειται το ψευδοκράτος έκανε λόγο ο «αναπληρωτής πρωθυπουργός» και «υπουργός» οικονομίας, τουρισμού, πολιτισμού και αθλητισμού, Σερντάρ Ντενκτάς κατά την συνάντησή του με αντιπροσωπεία της Κοινότητας Συνομοσπονδιών Τουρκίας με επικεφαλής την Πρόεδρο, Νεζακέτ Εμινέ Ατάσοϊ που βρίσκεται για επαφές στα κατεχόμενα.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ντενκτάς είπε ότι το ψευδοκράτος έχει ανάγκη από λόμπι και εξωτερικές επενδύσεις και πως τα γραφειοκρατικά εμπόδια γι’ αυτό οφείλονταν σε αποφάσεις που είχαν ληφθεί για να προφυλαχθούν

στο παρελθόν οι μικρές επιχειρήσεις.

Για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της η οικονομία του ψευδοκράτους, πρόσθεσε, υπάρχει ανάγκη το εμπόριο ιδιαίτερα με την Τουρκία να γίνεται ελεύθερα, αλλά σε αυτό τελικά αποτελεί εμπόδιο η συμφωνία τελωνειακής ένωσης που υπέγραψε η Τουρκία με την Ευρώπη.

Όπως υποστήριξε, η ΕΕ δεν τήρησε τις υποσχέσεις που είχε δώσει στους Τ/κ την εποχή του σχεδίου Ανάν. Η αρνητικότητα που υπάρχει έχει επηρεάσει την ψυχολογία των Τ/κ, συνέχισε, και οι άνθρωποι βρίσκονται σε ηθικό μαρασμό.

Ενόσω οι συνομιλίες για το Κυπριακό συνεχίζονται χωρίς αποτέλεσμα, ανέφερε ο Σερντάρ Ντενκτάς, θα συνεχίζεται και η αβεβαιότητα, λέγοντας ότι ένα αποτέλεσμα μπορεί να είναι μια συμφωνία ή μια μη συμφωνία.

Στην οικονομία, είπε, και οι δύο πλευρές δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση και πρέπει μαζί να δουν πως ενεργώντας από κοινού και συνεργαζόμενοι μπορούν να ξεπεράσουν την υφιστάμενη κατάσταση, λέγοντας πως οι Ε/κ θα πρέπει να σταματήσουν να βλέπουν την Τουρκία σαν κίνδυνο και να την δουν σαν ευκαιρία.

Από την πλευρά της η κ. Ατάσοϊ είπε ότι εργάζονται για να βοηθήσουν το ψευδοκράτος που βρίσκονται κάτω από «εμπάργκο» και απομόνωση και προς αυτή την κατεύθυνση ενεργούν με τα λόμπι στο εξωτερικό και προσπαθούν ώστε να φέρουν επενδύσεις από χώρες της Ευρώπης στα κατεχόμενα.

Υπάρχουν, είπε, πολλοί επιχειρηματίες από το εξωτερικό που θέλουν να επενδύσουν στα κατεχόμενα, αλλά η γραφειοκρατία του ψευδοκράτους είναι ένα εμπόδιο. Και η οργάνωσή τους ανέφερε, επιθυμεί να επενδύσει στα κατεχόμενα και θέλουν να δημιουργήσουν ένα πανεπιστήμιο που θα φέρει το όνομα του Ραούφ Ντενκτάς.

Νωρίτερα η Κοινότητα Συνομοσπονδιών Τουρκίας είχε επαφές με τις συντεχνίες Kamu-İş και Hür-İş. Η Πρόεδρος, Νεζακέτ Εμινέ Ατάσοϊ αναφέρθηκε και εκεί για άδικα «εμπάργκο» που προσπαθούν να αλλάξουν κάνοντας λόμπι στο εξωτερικό, προσθέτοντας πως επιθυμούν να υπάρξει ενότητα δυνάμεων με τις μη «κυβερνητικές» οργανώσεις στο ψευδοκράτος λέγοντας πως οργανώσεις, «κυβέρνηση» και επιχειρηματίες μπορούν να είναι όλοι μαζί πιο δυνατοί.

Keywords
Τυχαία Θέματα