Το ΑΚΕΛ εύχεται να εντοπισθούν, μέσα από σωστές διαδικασίες, οι υπαίτιοι του οικονομικού εγκλήματος

18:40 1/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το ΑΚΕΛ εκφράζει την ευχή όπως, “μέσα από σωστές διαδικασίες αυτήν τη φορά, εντοπισθούν οι υπαίτιοι του οικονομικού εγκλήματος”, όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Βουλευτής και Επικεφαλής του Γραφείου Νομικών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, `Αριστος Δαμιανού.

“Μόνον έτσι μπορεί σταδιακά να αρχίσει να αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη των πολιτών έναντι των θεσμών”, προσθέτει ο κ. Δαμιανού, χαιρετίζοντας την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα με την οποία καλεί την Αστυνομία να προχωρήσει σε ποινική έρευνα αναφορικά

με τα κακώς έχοντα στο χρηματοπιστωτικό μας σύστημα.

“Πρόκειται”, δηλώνει ο κ. Δαμιανού, “για μια επιβεβλημένη ενέργεια, την οποία ως ΑΚΕΛ είχαμε υποδείξει ως αναγκαία ευθύς εξαρχής”, ενώ “ταυτόχρονα προειδοποιούσαμε για τα κενά και τις αδυναμίες που πιθανόν θα προέκυπταν στο πλαίσιο μιας Ερευνητικής Επιτροπής”.

“Το δίδαγμα από την όλη διαδικασία”, είπε ο κ. Δαμιανού, “είναι ότι σε ζητήματα δημοσίου συμφέροντος πρέπει να γίνονται περισσότερα και να λέγονται λιγότερα, ιδιαίτερα από πλευράς κυβερνώντων, οι οποίοι, με μεγαλόστομες διακηρύξεις, έκτισαν στην κοινωνία υπέρμετρες προσδοκίες για το ρόλο της Ερευνητικής Επιτροπής”.

“Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών έχουν καταστήσει πλέον σαφές αυτό που είναι γενική εκτίμηση: ότι η αξιοπιστία της Ερευνητικής Επιτροπής έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα και ότι η χρησιμότητά της έχει πλέον εκλείψει”, συνεχίζει ο κ. Δαμιανού.

“Σεβόμενοι τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ότι θα χειριστεί το όλο ζήτημα με την επιστροφή του στην Κύπρο”, δηλώνει ο κ. Δαμιανού, “θα αναμένουμε για να τοποθετηθούμε ανάλογα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα