Τις τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή για δάνεια του τομέα των ακινήτων θα επισκεφθούν την Τετάρτη οι εκπρόσωποι της Pimco

19:03 15/1/2013 - Πηγή: OnlyCY


Τα γραφεία των τραπεζών Κύπρου και Λαϊκής θα επισκεφθούν αύριο το πρωί οι εκπρόσωποι της αμερικανικής εταιρείας Pimco για να συζητήσουν με τις ηγεσίες των δύο τραπεζών στοιχεία δανείων που έχουν σχέση με τον τομέα των ακινήτων, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

Οι

εκπρόσωποι της Pimco βρίσκονται στην Κύπρο και συμμετέχουν στη σύσκεψη που πραγματοποιεί η Συντονιστική Επιτροπή από τις 8.30 το πρωί για θέματα που έχουν σχέση με τις εκτιμήσεις της αμερικανικής εταιρείας για το τελικό ποσό των κεφαλαιακών αναγκών των κυπριακών τραπεζών και συνεργατικών ιδρυμάτων. Στη Συντονιστική Επιτροπή εκπροσωπούνται τόσο οι κυπριακές Αρχές όσο και οι διεθνείς πιστωτές της Κύπρου (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΚΥΠΕ, στοιχεία για δάνεια που έχουν σχέση με τον τομέα των ακινήτων ζήτησαν από τις κυπριακές τράπεζες, στο πλαίσιο της σημερινής σύσκεψης, και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, τα οποία εκπροσωπούν τους διεθνείς πιστωτές στην Επιτροπή.

Τα στοιχεία από τις τράπεζες ζητήθηκαν στο πλαίσιο της σκληρής, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, διαπραγμάτευσης που διεξάγεται από το πρωί μεταξύ των μελών των κυπριακών Αρχών και των μελών των διεθνών πιστωτών που συμμετέχουν στη Συντονιστική Επιτροπή επί των παραδοχών και της μεθοδολογίας που χρησιμοποίησε η Pimco για να καταλήξει στο ποσό ανακεφαλαιοποίησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Κύπρου, με βάση το βασικό και κυρίως με βάση το ακραίο σενάριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα