Απάντηση Προέδρου Χριστόφια σε ισχυρισμούς Χαρμς για ξέπλυμα χρήματος

18:52 15/1/2013 - Πηγή: OnlyCY


Απάντηση στους ισχυρισμούς της Γερμανίδας ευρωβουλευτού Ρεμπέκκας Χαρμς περί δήθεν ξεπλύματος βρώμικου χρήματος στην Κύπρο, έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας σήμερα, στο Ευρωκοινοβούλιο, στο Στρασβούργο.

«Να σταματήσουν κάποιοι να στοχοποιούν τη χώρα μου, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί κέντρο φορολογικού παράδεισου και πλυντήριο για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες», τόνισε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, απαντώντας στην πρόκληση που του απηύθυνε η συμπρόεδρος της Ομάδας

των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, Γερμανίδα ευρωβουλευτής Ρεμπέκκα Χαρμς.

«Θα δηλώσω ευθαρσώς, για μία ακόμη φορά ότι, στην Κύπρο δεν γίνονταν και δεν γίνεται ξέπλυμα βρώμικου χρήματος,» είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας και απευθυνόμενος στην κ. Χαρμς την ρώτησε, μήπως, εννοεί τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που γίνεται στα κατεχόμενα.

Ευρωβουλευτές από άλλες πολιτικές ομάδες, με τους οποίους επικοινώνησε το ΚΥΠΕ, επεσήμαναν ότι η ευρωβουλευτής των Πρασίνων δεν θα έπρεπε να υποβάλει αυτή την ερώτηση στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, αν γνώριζε τα συμπεράσματα της τελευταίας έκθεσης του MONEYVAL για την Κύπρο.

Σε αυτή την έκθεση, διευκρίνισαν, ο μοναδικός ευρωπαϊκός Οργανισμός που ασχολείται με το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στις ευρωπαϊκές χώρες και δραστηριοποιείται στα πλαίσια του Συμβουλίου της Ευρώπης αναφέρεται ρητά τόσον η απουσία ευρημάτων για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην Κύπρο όσον και το πλέγμα νομοθεσίας που έχει επιβάλει η Κυπριακή Δημοκρατία, για τον έλεγχο και την πάταξη αυτού του φαινομένου.

Keywords
Τυχαία Θέματα