Την τελευταία συμμετοχή του στη Citigroup πωλεί το αμερικανικό δημόσιο

10:47 6/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την πώληση της τελευταίας συμμετοχής του κράτους στη Citigroup, μία από τις τράπεζες που διασώθηκαν από την Κυβέρνηση, εν μέσω της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008, ανακοίνωσε την Τρίτη το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι το συνολικό κέρδος για τον Αμερικανό φορολογούμενο από την επένδυση στην τράπεζα ξεπέρασε τα 13,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η πώληση του

τελευταίου κρατικού μεριδίου στη Citigroup αναμένεται να προσθέσει 894 εκατομμύρια δολάρια στα ταμεία του Υπουργείου Οικονομικών, αυξάνοντας τη συνολική θετική απόδοση για τους Αμερικανούς φορολογούμενους από την κρατική επένδυση στην τράπεζα σε περισσότερα από 13,4 δισεκατομμύρια δολάρια, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών.

Το Υπουργείο Οικονομικών είχε παράσχει ρευστότητα ύψους 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Citigroup, στο πλαίσιο του κυβερνητικού προγράμματος “Troubled Asset Relief Program (TARP)”, που είχε στόχο να προληφθεί η κατάρρευση μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων μετά την χρεοκοπία της Lehman Brothers το Σεπτέμβριο του 2008.

Σημειώνει ότι έχει ανακτήσει πλήρως τις επενδύσεις του TARP στη Citigroup με κέρδος το 2010.

“Η σημερινή συναλλαγή αποτελεί μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών μας να υποβαθμιστούν τα επενδυτικά τραπεζικά προγράμματα του TARP, τα οποία συνέβαλαν στη σταθεροποίηση της οικονομίας μας κατά τη διάρκεια του σοβαρού χρηματοοικονομικού πανικού και επέφεραν κέρδος στους φορολογούμενους”, αναφέρει σε δήλωση ο βοηθός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Στα τέλη Δεκεμβρίου, το Υπουργείο Οικονομικών αποχώρησε από τον ασφαλιστικό κολοσσό American International Group, ο οποίος διασώθηκε επίσης το 2008. Το Υπουργείο Οικονομικών είχε ανακοινώσει ότι η διάσωση της AIG απέφερε στην Κυβέρνηση καθαρό κέρδος 22,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το Υπουργείο Οικονομικών εξακολουθεί να κατέχει μερίδιο στη General Motors, στη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ, η οποία διασώθηκε από την Κυβέρνηση των ΗΠΑ και του Καναδά το 2009.

Keywords
Τυχαία Θέματα