O Όμιλος MTN αποκτά το 100% της MTN Κύπρου

09:45 6/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Όμιλος ΜΤΝ ανακοινώνει τη συμφωνία για την απόκτηση του 50% του μετοχικού κεφαλαίου της ΜΤΝ Κύπρου από τον τοπικό της εταίρο, Amaracos Holdings, εταιρεία η οποία εκπροσωπεί τα συμφέροντα των Ομίλου Σιακόλα και Ομίλου Πάνου Γερμανού. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο Όμιλος ΜΤΝ

θα κατέχει το 100% της ΜΤΝ Κύπρου.

Η κίνηση αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής του Ομίλου ΜΤΝ να καταστήσει την Κύπρο κόμβο καινοτομίας για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών για τον Όμιλο.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΜΤΝ, κ. Sifiso Dabengwa, δήλωσε: «Η Κύπρος είναι ένα σημαντικό μέλος του Ομίλου ΜΤΝ, καθώς εκπροσωπεί μία από τις πιο ανεπτυγμένες αγορές μας. Θεωρούμε την ΜΤΝ Κύπρου εφαλτήριο για την ανάπτυξη και εισαγωγή καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν σε άλλες αγορές του Ομίλου ΜΤΝ στο μέλλον».

Επιβεβαιώνοντας τις ισχυρές, αμοιβαίες σχέσεις εμπιστοσύνης που οικοδομήθηκαν τα χρόνια της συνεργασίας με την Amaracos, τόσο ο Όμιλος Σιακόλα όσο και ο Όμιλος Πάνου Γερμανού επιβεβαιώνουν ότι θα συνεχίσουν να παρέχουν την υποστήριξή τους στην ΜΤΝ Κύπρου.

Η ΜΤΝ Κύπρου αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του Ομίλου ΜΤΝ, ο οποίος είναι μια πολυεθνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών με περισσότερους από 185 εκατομμύρια πελάτες σε 22 χώρες, 25.000 εργαζόμενους και ετήσια έσοδα 13.5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο Όμιλος MTN απέκτησε την αρχική του επένδυση στην ΜΤΝ Κύπρου το 2006 ως μέρος μιας ευρύτερης συναλλαγής κατά την οποία αποκτήθηκε το 100% της Investcom LLC, μιας εταιρείας συμμετοχών με λειτουργία σε 10 χώρες στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Από το 2008, η ΜΤΝ Κύπρου έχει αυξήσει το μερίδιο αγοράς της από 14% σε 32,8% και τους συνδρομητές της από 105.000 σε 316.000 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2012.

Η εξαγορά υπόκειται στην έγκριση της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σχετικά με την ΜΤΝ

Η ΜΤΝ Κύπρου αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους στη χώρα, προσφέροντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, σταθερής τηλεφωνίας και διαδικτύου. Διαθέτει το μεγαλύτερο ιδιόκτητο δίκτυο σημείων πώλησης ολοκληρωμένων λύσεων τεχνολογίας από οποιαδήποτε άλλη εταιρία τηλεπικοινωνιών στην Κύπρο με 22 ΜΤΝ Stores. Είναι μέλος του πολυεθνικού τηλεπικοινωνιακού ομίλου εταιριών MTN Group, που λειτουργεί σε 22 χώρες σε Ευρώπη, Ασία, και Αφρική και εξυπηρετεί 185 εκατομμύρια καταναλωτές.

Η ΜΤΝ πρωταγωνιστεί στην οικονομική και κοινωνική ζωή της Κύπρου, τόσο μέσω των 400 εργαζομένων της, όσο και ως υπεύθυνος κοινωνικός εταίρος, με δεκάδες προγράμματα στους τομείς του αθλητισμού, της παιδείας, της υγείας και του πολιτισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα