Την Πέμπτη συνέρχεται το Συμβούλιο Υπουργών Απασχόληση της ΕΕ

12:10 17/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Θέματα απασχόλησης και κοινωνικής πολιτικής που άπτονται της εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, καθώς και η απασχόληση των νέων θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής της ΕΕ, που θα συνέλθει στο Λουξεμβούργο την Πέμπτη, 20 Ιουνίου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, την Κυπριακή Δημοκρατία θα εκπροσωπήσει ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου, Γεώργιος Παπαγεωργίου.
Κύριο θέμα, όπως αναφέρεται, είναι η συνεισφορά του Συμβουλίου των Υπουργών

Απασχόλησης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ως προς την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου που διέπει την υλοποίηση της Στρατηγικής «Ευρώπη 2020», στους τομείς της απασχόλησης και της κοινωνικής πολιτικής.

Θα συζητηθεί επίσης το θέμα της ενίσχυσης της απασχόλησης των νέων, ειδικότερα σε σχέση με την εφαρμογή σε εθνικό επίπεδο της Σύστασης του Συμβουλίου για Θέσπιση Εγγυήσεων για τη Νεολαία.
Στόχος της Σύστασης, συνεχίζει η ανακοίνωση, είναι να διασφαλίσει ότι σε όλους τους νέους κάτω των 25 ετών, που χάνουν τη δουλειά τους ή δεν έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν εργασία μετά την αποχώρηση τους από την εκπαίδευση, θα δίνεται εντός τεσσάρων μηνών μια προσφορά ποιοτικής εργασίας, συμπληρωματική εκπαίδευση, μαθητεία ή πρακτική άσκηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα