Κυπριακές Αερογραμμές: Να μην διαταραχθεί η εργατική ειρήνη

11:08 17/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι Κυπριακές Αερογραμμές χαιρετίζουν την διαβεβαίωση των ηγεσιών των Συντεχνιών των μηχανικών ΑΣΥΣΕΚΑ και των αεροσυνοδών ΣΥΠΠΚΑ, ότι «δεν θα κατέλθουν σε οποιαδήποτε απεργιακά μέτρα, ως αντίδραση στην προγραμματισθείσα για σήμερα επίδοση επιστολών προς μερίδα πλεονάζοντος προσωπικού».

Σε ανακοίνωσή τους οι Κυπριακές Αερογραμμές αναφέρουν ότι «πρόκειται για μια πολύ εποικοδομητική προσέγγιση σε κρίσιμες ώρες για το παρόν και το μέλλον της εταιρείας, που καταδεικνύει ότι μια σημαντική μερίδα του συνδικαλιστικού κινήματος στις ΚΑ, έχει ήδη

συνειδητοποιήσει την σκληρή πραγματικότητα και συμπεριφέρεται με ανάλογη σύνεση και υπευθυνότητα».

Οι ΚΑ αναφέρουν ότι «διαβεβαίωση από την αρχή ότι δεν θα προχωρήσει σε δυναμική αντίδραση έχει δώσει προς την εταιρεία και η ηγεσία της Συντεχνίας των πιλότων ΠΑΣΥΠΙ.

Ο Πρόεδρος των Κυπριακών Αερογραμμών Τώνης Αντωνίου συσκέπτεται στο γραφείο του τις ηγεσίες των Συντεχνιών ΣΥΝΥΚΑ ΣΕΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ για να τις ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις που έχουν σημειωθεί καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία θα προχωρήσει στην επίδοση των επιστολών προς τους 210 πλεονάζοντες υπαλλήλους.

Παράλληλα τους απευθύνει ύστατη έκκληση να αντιληφθούν την οριακή κατάσταση που έχει βρεθεί η εταιρεία και να συμπεριφερθούν με τρόπο που να μην διαταράσσεται η εργατική ειρήνη».

Σε αντίθετη περίπτωση, θα προκαλέσουν «κλυδωνισμούς που θα υποσκάψουν την ίδια την προοπτική επιβίωσης της εταιρείας, συνεχίζουν οι ΚΑ.

Εξάλλου είναι ήδη προγραμματισμένη συνάντηση των ηγεσιών των δύο Συντεχνιών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την ερχόμενη Πέμπτη, όπου προγραμματίζεται να συζητηθούν τα θέματα που εγείρουν οι δύο Συντεχνίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα