Την 1η Απριλίου το νέο κόμιστρο των λεωφορείων

15:32 5/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Το διάταγμα για το κόμιστρο των δέκα ευρώ για τα λεωφορεία θα αρχίσει την 1η Απριλίου, αφού εκ των πραγμάτων δεν ήταν εφικτή η εφαρμογή του την 1η Μαρτίου, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Τάσος Μητσόπουλος, σχολιάζοντας το γεγονός πως μαθητές αγόρασαν μηνιαίες κάρτες για τις μετακινήσεις τους με λεωφορείο στο ποσό των 15 ευρώ.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, ο κ. Μητσόπουλος είπε

πως η καθυστέρηση που υπήρξε στην εφαρμογή του νέου κομίστρου οφείλεται “στη διαδικασία έκδοσης νέων καρτών και εισιτηρίων, που είναι μία διαδικασία χρονοβόρα, η εκτύπωση από το τυπογραφείο αλλά και η διανομή στις ανάδοχες εταιρίες είναι μία διαδικασία που διαρκεί περίπου τρεις εβδομάδες”.

“Λόγω του ότι υπήρξαν διάφορα πολιτικά γεγονότα, εκτός του συγκεκριμένου θέματος, η απόφαση από το Υπουργικό Συμβούλιο ελήφθη με μια σχετική αργοπορία και δεν ήταν εφικτό η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου να αρχίσει από την 1η Μαρτίου”, είπε ο Υπουργός Συγκοινωνιών, προσθέτοντας ότι η ισχύς του διατάγματος θα αρχίσει από την 1η Απριλίου με το νέο κόμιστρο των δέκα ευρώ.

Ανέφερε, παράλληλα, πως έχουν δοθεί οδηγίες για διευκόλυνση των μαθητών και ότι η εφαρμογή του μέτρου θα γίνεται με σχετική χαλαρότητα, έως ότου αρχίσει η εισαγωγή του νέου κομίστρου.

Ο κ. Μητσόπουλος υπενθύμισε ακόμη πως σε κάθε σχολική μονάδα θα λειτουργεί ένας μηχανισμός ο οποίος θα εξετάζει ειδικές περιπτώσεις μαθητών που έχουν διαπιστωμένη ανάγκη και αδυναμία να καταβάλουν το κόμιστρο, “προκειμένου αυτές οι περιπτώσεις να αντιμετωπίζονται επί τόπου, από κάθε σχολική μονάδα, ξεχωριστά”.

Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει την αναστολή της επ` αόριστον απεργίας των υπαλλήλων της Εταιρείας Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού και της διορίας 48ωρών από τις συντεχνίες για να εξευρεθούν τα χρήματα για τους μισθούς των εργαζομένων, ο Τάσος Μητσόπουλος εξέφρασε την ελπίδα πως το πρόβλημα θα λυθεί εντός της εβδομάδας και υπέδειξε ότι “κινούμαστε μέσα σε ένα ναρκοπέδιο”.

“Όταν δεν υπάρχουν αρκετά λεφτά βλέπετε τι σοβαρά προβλήματα δημιουργούνται κι ένα από τα προβλήματα αυτά είναι η αδυναμία έγκαιρης καταβολής των οφειλόμενων προς τη συγκεκριμένη εταιρεία, παρά το γεγονός ότι από την περασμένη εβδομάδα βρίσκεται σε εξέλιξη μία πολύ εντατική προσπάθεια, από τις υπηρεσίες του Υπουργείου μας, προκειμένου να υπάρξει λύση και να αποφευχθούν οποιεσδήποτε απεργιακές κινητοποιήσεις”, συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε, τέλος, πως θα πρέπει να υπάρξει μία συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών, να μπορέσει να γίνει εκταμίευση του ποσού το οποίο απαιτείται για να γίνουν οι καταβολές στους μισθούς και υπέδειξε ότι “είναι δεδομένο πως όσο υπάρχουν αυτές οι σημαντικές περικοπές, αυτοί οι πολύ σημαντικοί οικονομικοί περιορισμοί, θα κινούμαστε με προβλήματα. Κινούμαστε μέσα σ` ένα ναρκοπέδιο και αυτή είναι η πραγματικότητα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα