Τη διατήρηση σε λειτουργία των υφιστάμενων κολυμβητηρίων, ζητά ο Ν.Ο.Πάφου

17:57 18/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την διατήρηση σε λειτουργία των υφιστάμενων κολυμβητηρίων για την απρόσκοπτη άθληση των κολυμβητών του Ναυτικού Ομίλου Πάφου, ζητά, με ανακοίνωση του, ο Ομιλος.

”Οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Πάφου θυματοποιούνται εξαιτίας της διαμάχης που ξέσπασε μεταξύ του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και του Δήμου Γεροσκήπου μετά την απαράδεκτη απόφαση του Κ.Ο.Α να τερματίσει την πολύ μικρή χορηγία περίπου 90.000 ευρώ που έδινε στο Δήμο Γεροσκήπου για τη λειτουργία του Ολυμπιακού
Κολυμβητηρίου ‘Τάσσος Παπαδόπουλος’» Γεροσκήπου

με το σκεπτικό ότι τώρα που άρχισε η επαναλειτουργία του μικρού κολυμβητηρίου Πάφου δε χρειάζεται η Πάφος να έχει σε λειτουργία δύο κολυμβητήρια το ένα 25 m και το άλλο 50m”, προσθέτει.

Μια τέτοια απόφαση, αναφέρει ο Ναυτικός Ομιλος Πάφου, τους δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα και ερωτήματα σχετικά με τα κριτήρια αυτής της απόφασης, ”όταν είναι σε όλους γνωστό τα τεράστια ποσά που πληρώνει ο Κ.Ο.Α. για την λειτουργία (καύσιμα θέρμανσης, ηλεκτρικού ρεύματος, συντήρησης, μισθοί υπαλλήλων, επιδιορθώσεις κ.α.) των κολυμβητηρίων Λευκωσίας(50m), Λεμεσού (50m και 25m) και Λάρνακας (50m) να ξεπερνούν τις 400.000 ευρώ για κάθε κολυμβητήριο”.

Ο Ομιλος αναφέρει ότι το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο είναι το μοναδικό μη ιδιωτικό ολυμπιακών διαστάσεων κολυμβητήριο 50 μέτρων σε όλη την επαρχία Πάφου που μπορεί να εξυπηρετήσει τις αγωνιστικές κατηγορίες κολύμβησης και υδατοσφαίρισης του Ν.Ο.Πάφου, σε αυτό γίνονται οι αγώνες Πρωταθλήματος και Κυπέλου Υδατοσφαίρισης, διεξάγονται Παγκύπριοι αγώνες κολύμβησης, διεξάγονται διεθνείς αγώνες κολύμβησης και υδατοσφαίρισης.

”Το μόνο που ζητά ο Ν.Ο.Πάφου είναι να δοθεί, στη χειρότερη περίπτωση, λίγο περισσότερο από το μισό ποσό από ότι δίνεται στις άλλες πόλεις περίπου 250.000 ευρώ με 300.000 ευρώ για όλη την επαρχία για να μπορέσουν να λειτουργήσουν και τα δύο κολυμβητήρια. Να δίνονται ετήσια 200.000 ευρώ για το κολυμβητήριο της Γεροσκήπου και 100.000 ευρώ για το κολυμβητήριο της Πάφου”, συμπληρώνει.

Αναφέρει, τέλος, ότι είναι ακατανόητη η στάση της πλειοψηφίας των μελών του Δήμου Γεροσκήπου, ο οποίος με το τερματισμό της σύμβασης του με τον ΚΟΑ στις 31 Μαΐου 2012 με επιστολή του πληροφορεί τον Ν.Ο.Πάφου ότι από την 1η Ιουνίου κάθε αθλητής του θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 3 ευρώ για να μπορεί να χρησιμοποιεί το κολυμβητήριο Γεροσκήπου για δύο ώρες χρήσης καθημερινά και ζητά, παράλληλα, από την Κυπριακή Ομοσπονδία Κολύμβησης 1000 ευρώ επιπλέον ΦΠΑ για να διεξαχθούν οι Παγκύπριοι αγώνες Παμπαίδων και Παγκορασίδων στο τέλος Ιουλίου, κόστος το οποίο θα κληθεί να το καταβάλει ο Ν.Ο.Πάφου.

Keywords
Τυχαία Θέματα