Το ψευδοκράτος έχει τον δικό του ”ενάειρο χώρο” υποστηρίζει ο Σανέρ

16:53 18/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το ψευδοκράτος είναι ένα κυρίαρχο ”κράτος” με τον δικό του εναέριο χώρο ισχυρίστηκε ο ”υπουργός” μεταφορών και χωροταξίας, Ερσάν Σανέρ σχολιάζοντας κατά την επίσκεψή του στην Σαμσούντα στην Τουρκία την είδηση για παραβίαση του ”εναέριου χώρου” του ψευδοκράτος από ισραηλινό αεροσκάφος στις 14 Μαΐου.

Για τον έλεγχο του ”εναέριου χώρου” τους, είπε, κάνουν ό,τι είναι δυνατό στο πλαίσιο των δικών τους δυνατοτήτων και όταν αυτό δεν είναι δυνατό, είναι σε διάλογο με την Τουρκία και λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα

μέτρα για να προστατεύσουν αυτό τον ”εναέριο χώρο” του ψευδοκράτους.

Οπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο λεγόμενος υπουργός απαντούσε σε ερώτηση του ανταποκριτή του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Ανατολή στην Σαμσούντα.

”Στην Κύπρο, δεν υπάρχει ένας μόνο εναέριος χώρος όπου υποστηρίζει η νότια Κύπρος. Και ο βορράς έχει εναέριο χώρο και ο νότος έχει τον δικό του εναέριο χώρο”. Μάλιστα υποστήριξε ότι ο εξοπλισμός της πολιτικής αεροπορίας του ψευδοκράτους είναι πιο μοντέρνος από αυτόν της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η ”νότια Κύπρος”, όπως αποκάλεσε την Δημοκρατία, έχει κάποιες δυσκολίες στον δικό της – όπως ανέφερε – εναέριο χώρο και αυτό το έχουν δηλώσει οι ίδιοι οι Ε/κ. Οταν συμβαίνει αυτό, συνέχισε, σε πνεύμα φιλίας οι Τ/κ έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους ότι μπορούν να διαχειρισθούν και τον εναέριο χώρο των Ε/κ.

Η παραβίαση του ”εναέριου χώρου” του ψευδοκράτους από ισραηλινό αεροσκάφος, ανέφερε ο κ. Σανέρ, έχει καταγραφεί και μέσω του ”υπουργείου εξωτερικών” έγιναν επαφές με την Τουρκία και λήφθηκαν αμέσως τα απαραίτητα μέτρα.

Αναφερόμενος δε στις έρευνες για φυσικό αέριο και πετρέλαιο στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο λεγόμενος υπουργός επανέλαβε την τ/κ θέση ότι υπάρχουν κοινά οφέλη και για τους δύο ”λαούς”, επικαλούμενος τις συμφωνίες του 1960.

Οσον αφορά την επίσκεψή του στην Σαμσούντα, ο κ. Σανέρ είπε ότι αυτή πραγματοποιείται για να εξετάσει επιτόπου θέματα που αφορούν το λιμάνι της πόλης, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού και της ανακατασκευής των λιμανιών στα κατεχόμενα, με βάση και την εμπειρία, αλλά και το τί έχει γίνει στην Τουρκία.

Keywords
Τυχαία Θέματα