Ολοκληρώθηκε η αντεξέταση του Θωμά Ευθυμίου στη δίκη για το φόνο του Αντη

17:12 18/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ολοκληρώθηκε σήμερα από την υπεράσπιση η αντεξέταση του μάρτυρα κατηγορίας Θωμά Ευθυμίου, επικεφαλής των ανακριτών στην υπόθεση της δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος «Δίας» και της τηλεόρασης «Σίγμα» Αντη Χατζηκωστή.

Κατά τη διαδικασία, ο συνήγορος υπεράσπισης του 4ου κατηγορούμενου Γρηγόρη Ξενοφώντος, Ροβέρτος Βραχίμης υποστήριξε στο δικαστήριο πως ο πελάτης του βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο εδώλιο του κατηγορουμένου, γιατί έχει διαπραχθεί συνωμοσία εναντίον του από το Φάνο Χατζηγεωργίου και τον Κώστα Προεστό.

«Σας υποβάλλω»,

είπε ο κ. Βραχίμης στο μάρτυρα κατηγορίας, «πως ο πελάτης μου είναι αθώος και έχει γίνει συνωμοσία μεταξύ Χατζηγεωργίου και Προεστού, οι οποίοι θέλουν να τον ενοχοποιήσουν, ενώ οι πραγματικοί δράστες του στυγερού εγκλήματος είναι οι ίδιοι».

Ο κ. Ευθυμίου είπε πως αρμόδιο για να κρίνει είναι μόνο το δικαστήριο και αυτό θα αποφασίσει, σημειώνοντας ωστόσο πως όλα αυτά που υποστηρίζει η υπεράσπιση του 4ου κατηγορούμενου συγκρούονται πλήρως με την υπάρχουσα μαρτυρία.

Εκφράζοντας τη θέση του πελάτη του, ο κ. Βραχίμης υποστήριξε πως ο Γρηγόρης Ξενοφώντος τη νύχτα της 11ης Ιανουαρίου περίμενε τον Φάνο Χατζηγεωργίου και τον Κώστα Προεστό στο χωράφι του Κούλλη Κοσιάρη, αφού προηγουμένως του είχαν πει οι ίδιοι να περιμένει εκεί, για να του έφερναν μια μοτοσικλέτα, την οποία πήγαν να δείξουν σε κάποιον, για να την αγοράσει και είχε πρόβλημα με τα ηλεκτρονικά της.

Οπως πρόσθεσε ο πελάτης του τη νύχτα του φόνου ήταν φοβισμένος, αφού όπως υποστήριξε, Χατζηγεωργίου και Προεστός εκτόξευσαν απειλές εναντίον του.

Ο Θωμάς Ευθυμίου ανέφερε στο δικαστήριο πως σύμφωνα με το μαρτυρικό υλικό ο Γρηγόρης Ξενοφώντος ήταν προσωπικός φίλος του Χατζηγεωργίου και του Προεστού και ότι την ημέρα του φόνου Χατζηγεωργίου και Ξενοφώντος ήταν μαζί, ενώ αντίθετα ο Προεστός δεν βρέθηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας μαζί τους.

Επίσης, ο μάρτυρας είπε πως ο 4ος κατηγορούμενος εγκατέλειψε την Κυπριακή Δημοκρατία μόλις δύο μέρες μετά το φόνο, ενώ μαρτυρία της Γιώτας Πεντότζιη (συμβίας του Φάνου Χατζηγεωργίου) αναφέρει πως είδε το Φάνο και το Γρηγόρη να φεύγουν μαζί από το διαμέρισμα της λίγο μετά τις 20:00 της 11ης Ιανουαρίου.

Επιπρόσθετα, ο κ. Ευθυμίου είπε πως στο μαρτυρικό υλικό βρίσκεται βίντεο από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης στην περιοχή, όπου έγινε ο φόνος και σε αυτό φαίνεται το βαν όχημα του Ξενοφώντος, το οποίο κάνει βόλτες στην περιοχή, πιθανόν για παρακολουθήσεις.
Ο δικηγόρος του Ξενοφώντος συνέχισε λέγοντας πως σύμφωνα με τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του Κώστα Προεστού, το κινητό του τηλέφωνο έκλεισε την 11η Ιανουαρίου από τις 19:50 και ξανάνοιξε το ίδιο βράδυ στις 22:30, υποστηρίζοντας πως αυτό το διάστημα ο Κώστας Προεστός δεν έχει άλλοθι.

Υπέβαλε στο μάρτυρα κατηγορίας πως ο Κώστας Προεστός το βράδυ του φόνου βρισκόταν στον οδό Αγίας Ελένης στην Εγκωμη, προσθέτοντας πως αυτό προτίθεται να υποστηρίξει ο πελάτης του εάν κληθεί σε ομολογία.

Σε ό,τι αφορά το βαν όχημα

Keywords
Τυχαία Θέματα