Τη διάνοιξη οδοφράγματος στα Κόκκινα ζητούν οι Οικολόγοι

16:12 8/8/2012 - Πηγή: OnlyCY
Ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης ζήτησε να συνεχιστεί η πίεση για να ανοίξει οδόφραγμα στα Κόκκινα, σημειώνοντας ότι έχουν κλείσει δύο χρόνια σχεδόν από τη διάνοιξη του οδοφράγματος του Λιμνίτη.

«Σήμερα θα χρησιμοποιηθεί αυτή η δίοδος για να περάσουν μέσα από τον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας χιλιάδες Τούρκοι εθνικιστές, εξτρεμιστές, οι οποίοι θα πάνε να τιμήσουν τους νεκρούς μίας τρομοκρατικής οργάνωσης, η οποία συνεργαζόμενη με μία κατοχική αποβατική δύναμη, επιχείρησαν το 1964 να καταλύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία», είπε σε δηλώσεις του στα

γραφεία του Κινήματος.

Τα οδοφράγματα, συνέχισε, «δεν άνοιξαν στην περιοχή Τηλλυρίας απλά και μόνο για να περνούν οι Τούρκοι στρατιώτες και οι εξτρεμιστές, πανηγυριστές, για να πηγαίνουν στα Κόκκινα».

«Πρέπει να συνεχιστεί η πίεση για να ανοίξει και το οδόφραγμα των Κοκκίνων. Οι κατοχικές δυνάμεις μέσα στα πλαίσια των αντιποίνων για την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κύπρο έχουν σκληρύνει τη στάση τους απέναντι στους κατοίκους της περιοχής Τηλλυρίας. Δεν επιτρέπουν τη διέλευση όσων έχουν από την ψευδοαστυνομία χαρακτηριστεί ότι έχουν κάποια τροχαία αδικήματα. Δεν επιτρέπουν τη διέλευση των βυτιοφόρων που μεταφέρουν τα λύματα από την περιοχή προς τους σταθμούς επεξεργασίας των λυμάτων στην περιοχή της Λευκωσίας, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ρύπανσης των νερών και της θάλασσας, της περιοχής Τηλλυρίας και αυτό είναι μια πολιτική πιέσεων και αντιποίνων προς την ελληνοκυπριακή πλευρά και προς την κυπριακή Κυβέρνηση», συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα, συνέχισε, εξακολουθεί να γίνεται η απρόσκοπτη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο θύλακα των Κοκκίνων και υπάρχει ελευθερία πρόσβασης από τις κατεχόμενες περιοχές προς το θύλακα των Κοκκίνων, όχι από Τουρκοκύπριους, από Τούρκους στρατιώτες.

«Οι Τουρκοκύπριοι δεν μπορούν να μπουν στο θύλακα των Κοκκίνων. Ο θύλακας των Κοκκίνων είναι στρατιωτική περιοχή και απαγορεύεται η διέλευση και για τους Τουρκοκύπριους και για τους Ελληνοκύπριους. Γι’ αυτό απαιτείται και πρέπει να επανέλθει ως απαίτηση να αποστρατικοποιηθεί η περιοχή των Κοκκίνων και να ανοίξει ο δρόμος και για Ελληνοκύπριους κα για Τουρκοκύπριους και να σταματήσουν τα αντίποινα και τις εκδικητικές συμπεριφορές οι Τούρκοι, γιατί θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής Τηλλυρίας», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Περδίκης είπε ότι η ΕΕ είναι ενήμερη για το θέμα αυτό και ασκεί τις δικές της πιέσεις προς το κατοχικό καθεστώς.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα