Πειθαρχική έρευνα εις βάρος αστυνομικών και συλλήψεις για υπόθεση τοκογλυφίας

15:47 8/8/2012 - Πηγή: OnlyCY
Σε εξέλιξη βρίσκεται στο αστυνομικό σώμα η διαδικασία διερεύνησης της πειθαρχικής πτυχής υπόθεσης τοκογλυφίας, στην οποία φέρεται να εμπλέκονται και δύο μέλη της Αστυνομίας, τα οποία έχουν ήδη συλληφθεί μαζί με άλλα πέντε πρόσωπα, όπως δήλωσε σήμερα η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου στο Αρχηγείο Αστυνομίας, Λευκή Σολομώντος.

“Δυστυχώς και σε αυτή την υπόθεση”, είπε η κ. Σολομώντος, “είμαστε αντιμέτωποι με τον φαύλο κύκλο της τοκογλυφίας και των απειλών και εκβιασμών, που συνήθως συνοδεύουν το αδίκημα και σε αυτόν το φαύλο κύκλο αναπόφευκτα εισέρχεται οποιοσδήποτε δανείζεται χρήματα κάτω από

αυτές τις συνθήκες και όχι βάσει των νενομισμένων και νόμιμων διαδικασιών”.

“Ως αποτέλεσμα συντονισμένης επιχείρησης της Αστυνομίας, που έγινε ενωρίς σήμερα το πρωί”, είπε η κ. Σολομώντος, σε δηλώσεις της στο Γραφείο Τύπου της Αστυνομίας, “προχωρήσαμε στη σύλληψη επτά προσώπων, σε σχέση με υπόθεση τοκογλυφίας”. Οι συλληφθέντες επρόκειτο να οδηγηθούν σήμερα ενώπιον Δικαστού για την έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης.

Όπως ανέφερε η κ. Σολομώντος, “τα πιο σοβαρά υπό διερεύνηση αδικήματα σε σχέση με την υπόθεση αυτή είναι η τοκογλυφία, η απαίτηση περιουσίας με απειλές, η συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και η συγκάλυψη κερδών από παράνομες δραστηριότητες”.

“Στους συλληφθέντες”, συνέχισε η κ. Σολομώντος, “περιλαμβάνονται και δύο μέλη της Αστυνομίας, ενώ ο Αρχηγός της Αστυνομίας έχει ήδη δώσει οδηγίες και έχουν ορισθεί ερευνώντες αξιωματικοί, οι οποίοι θα προβούν στην αναγκαία διαδικασία, για να τεθούν σε διαθεσιμότητα τα δύο μέλη της Αστυνομίας, καθώς και για διερεύνηση της πειθαρχικής υπόθεσης πέρα από την ποινική”.

Η κ. Σολομώντος ανέφερε, επίσης, στους δημοσιογράφους ότι “παραπονούμενος για την υπόθεση αυτή είναι κάτοικος Λευκωσίας, ο οποίος προέβη σε σχετική καταγγελία στις 27 Ιουλίου 2012 και, σύμφωνα με την καταγγελία του, σε διαφορετικές περιπτώσεις από το 2010 μέχρι και τον περασμένο μήνα, δανείσθηκε, διαδοχικά και υπό καθεστώς τοκογλυφίας, διάφορα χρηματικά ποσά από αριθμό ατόμων”.

“Στις προσπάθειές του ο παραπονούμενος”, πρόσθεσε η κ. Σολομώντος, “να καλύψει τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες αποπληρωμής των δανείων αυτών, προέβαινε σε νέα δάνεια, προκειμένου να είναι σε θέση να αποπληρώνει τα παλαιότερα δάνεια”.

“Το συνολικό ποσόν του δανεισμού”, δήλωσε η κ. Σολομώντος, “ανέρχεται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ, ενώ το επιτόκιο, το οποίο του επέβαλαν οι πιστωτές του, κυμαινόταν από 120% έως 240%”.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα