Θλίψη και απογοήτευση εκφράζει η Κυβέρνηση για τις δηλώσεις Αρχιεπισκόπου

17:33 8/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Mεγάλη θλίψη και απογοήτευση εκφράζει o Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπροσώπος, Χρίστος Χριστοφίδης για τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού.

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Χριστοφίδης αναφέρει ότι ο Αρχιεπίσκοπος επέλεξε να απευθυνθεί σε ένα τουρκικό ΜΜΕ και στην τουρκική κοινή γνώμη για να κατηγορήσει την κυπριακή οικονομία

και τους χειρισμούς της δικής μας πλευράς στο Κυπριακό.

”Ο Αρχιεπίσκοπος πρέπει επιτέλους να κατανοήσει ότι με αυτές του τις ενέργειες δεν είναι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που πλήττει, δεν είναι την Κυβέρνηση αλλά πλήττει την ίδια την Κύπρο και τις προσπάθειες της δικής μας πλευράς στη διεθνή αρένα”.

Δεν είναι δυνατό ο Αρχιεπίσκοπος να στέλνει το μήνυμα ότι για την παγκόσμια οικονομική κρίση ευθύνεται η κυβέρνηση, σημειώνει. ”Ούτε είναι δυνατό ο προκαθήμενος της Κυπριακής Εκκλησίας να τοποθετείται και να συμπεριφέρεται ως ένας μεγαλο-επιχειρηματίας ο οποίος πρώτιστα νοιάζεται για τα κέρδη του, απευθυνόμενος μάλιστα στην τουρκική κοινή γνώμη”.

Δεν είναι επίσης δυνατό, προσθέτει, μιλώντας για το Κυπριακό και απευθυνόμενος μάλιστα στην ίδια την Τουρκία, ο Αρχιεπίσκοπος να επιρρίπτει ευθύνες στη δική μας πλευρά. Στέλνει το μήνυμα, αναφέρει, ότι ως ελληνοκυπριακή πλευρά δεν ενδιαφερόμαστε πραγματικά για λύση του Κυπριακού και θέτει, ενώπιον μάλιστα της τουρκικής κοινής γνώμης, ακραίες και μαξιμαλιστικές λύσεις.

”Η θέση για εγκατάλειψη και τερματισμό των συνομιλιών την οποία με ζέση υποστήριξε ο Αρχιεπίσκοπος είναι η εξέλιξη που αυτή την στιγμή επιδιώκει ο κ. Ερογλου και η κατοχική Τουρκία. Την ώρα που ο Αρχιεπίσκοπος κατηγορεί ασύστολα τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας την ίδια στιγμή δεν παραλείπει να εκθειάζει με θερμά λόγια τον Τούρκο Πρωθυπουργό κ. Ερντογάν”.

Εκφράζουμε για ακόμα μια φορά τη θλίψη μας γιατί ο Αρχιεπίσκοπος με δηλώσεις και ενέργειές του πλήττει την Κύπρο και την εθνική μας υπόθεση, αναφέρει στην δήλωσή του ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

”Είναι επίσης τουλάχιστο αναχρονιστικό, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου που οφείλει να αγκαλιάζει όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως πολιτικών και ιδεολογικών τοποθετήσεων, να επιτίθεται με τόσο ιδεολογικό μένος που παραπέμπει σε ψυχροπολεμικές περιόδους κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πολιτικού χώρου από τον οποίο ο Πρόεδρος προέρχεται”.

Με αφορμή την επίσκεψη στην Κύπρο του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, Κύριλλου, ο κ. Χριστοφίδης τον καλωσορίζει σημειώνοντας ότι η εδώ παρουσία του υπογραμμίζει για ακόμα μια φορά τις πραγματικά άριστες σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα