Θετικό αποτέλεσμα σε αυτό το στάδιο, βλέπει ο Οσμάν Ερτούγ

22:43 12/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο διαπραγματευτής της τ/κ πλευράς Οσμάν Ερτούγ σε γραπτή δήλωσή του αναφέρει ότι οι δηλώσεις από την ε/κ πλευρά για `κατάρρευση` της διαδικασίας για το κοινό ανακοινωθέν “δίνουν την εντύπωση ότι είναι μέρος ενός σεναρίου που σχεδιάστηκε από πριν”.

Η τ/κ πλευρά, αναφέρει όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, δεν θεωρεί ότι η διαδικασία έχει φθάσει σε αδιέξοδο και “μια θετική απάντηση από την ε/κ πλευρά θα έδινε ένα βήμα μπροστά ανοίγοντας το δρόμο για τις διαπραγματεύσεις”.

“Εμείς, ως τ/κ πλευρά, που εργάζεται αρμονικά με τους αντιπροσώπους των Ηνωμένων Εθνών από

την αρχή, δείχνοντας ευελιξία και κάνοντας εισηγήσεις, παρακολουθούμε τις δηλώσεις (της ε/κ πλευράς) με έκπληξη και λύπη”, αναφέρει στη γραπτή δήλωση του, ο κ. Ερτούγ.

Υποστηρίζει ότι η εργασία που έγινε για την επίτευξη ενός κοινού ανακοινωθέντος έχει φθάσει σε αυτό το επίπεδο χάρη στην θετική και εποικοδομητική συνεισφορά της τ/κ πλευράς, κάτι που και ξένοι διπλωματικοί κύκλοι επιβεβαιώνουν, όπως αναφέρει.

Ο κ. Ερτούγ δηλώνει ότι στο τελευταίο στάδιο, η εργασία επικεντρώθηκε στη βιωσιμότητα του νέου συνεταιρικού κράτους και τη συνέχεια του στο μέλλον. Υποστηρίζει ότι η τ/κ πλευρά υιοθέτησε την πρόταση που παρουσιάστηκε από τα Ηνωμένα Εθνη και έκανε τις αναγκαίες ενέργειες να τη διασφαλίσει στο κοινό ανακοινωθέν.

“Οι δηλώσεις επισήμων της ε/κ πλευράς στο επίσημο Πρακτορείο Ειδήσεων σε σχέση με την κατάρρευση της διαδικασίας σε αυτό το στάδιο, όπου υπάρχει η πεποίθηση ότι μπορεί να επιτευχθεί ένα θετικό αποτέλεσμα, μόνο ζημιώνει τη διαδικασία”, υποστηρίζει τέλος ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής.

Keywords
Τυχαία Θέματα