Θετικά αντέδρασε η Τρόικα έναντι του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταναλωτή Κύπρου

18:09 24/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το κλιμάκιο της Τρόικας ενδιαφέρθηκε για την εργασία που επιτελείται στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Κύπρου και όπως δήλωσε η Διευθύντρια του Φρόσω Χατζηλουκά «ήταν πολύ θετικοί έναντι της δουλειάς που κάνουμε, πήραν όλες τις πληροφορίες και απαντήσαμε σε όλες τους τις διευκρινίσεις».

Μετά την συνάντηση με κλιμάκιο της Τρόικας το οποίο πραγματοποιεί σειρά επαφών στην Κύπρο, η κ. Χατζηλουκά είπε ότι «τα θέματα που συζητήσαμε ήταν βασικά η δραστηριότητα

της υπηρεσίας και πως και τί κάνουμε για να βοηθήσουμε τους καταναλωτές».

«Έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα Παρατηρητήρια Τιμών που έχουμε, την συνεργασία που έχουμε με τους άλλους φορείς και υπηρεσίες του κράτους», είπε η κ. Χατζηλουκά.

Πρόσθεσε πως «ήταν γενικά μια ενημέρωση, μιλήσαμε για τους τομείς που η Υπηρεσία δίνει ιδιαίτερη σημασία σήμερα που υπάρχει διαφοροποίηση στις ανάγκες σε ο,τι αφορά τα παράπονα των καταναλωτών».

Η κ. Χατζηλουκά δήλωσε πως «είπαμε ότι οι καταναλωτές είναι πιο διεκδικητικοί παρά άλλες φορές και τα παράπονα που λύνουμε είναι σύμφωνα με την Νομοθεσία για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές που έχουν οι διάφορες υπεραγορές και επιχειρήσεις».

Ανέφερε πως «μετά τα Eurogroup οι προσφορές που δίνουν οι επιχειρήσεις προς τους καταναλωτές είναι αυξημένες και οι πολίτες εκμεταλλεύονται αυτές τις προσφορές και έτσι έχουμε περισσότερα παράπονα για αυτές τις προσφορές και εκεί είναι που παίρνουμε διορθωτικά μέτρα τα οποία εάν δεν λάβουν οι επιχειρήσεις επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα και αυτό είναι που κάνουμε».

Η κ. Χατζηλουκά είπε ότι «το πιο ψηλό πρόστιμο ήταν 256 χιλιάδες ευρώ και το πιο χαμηλό δύο χιλιάδες ευρώ» και εξήγησε ότι «η μία περίπτωση η υψηλή, αφορούσε ηλεκτρονικά παιγνίδια και η άλλη περίπτωση αφορούσε ξύδι το οποίο έγραφε ότι ήταν από κρασί ενώ ήταν από χημικό προϊόν».

Για τα μέλη του κλιμακίου της Τρόικας είπε ότι «ενδιαφέρθηκαν για την εργασία που επιτελούμε και ήταν πολύ θετικοί έναντι της δουλειάς που κάνουμε, πήραν όλες τις πληροφορίες και επειδή η Κύπρος είναι ως χώρα γεωγραφικά μικρή μπορούμε να έχουμε αυτά τα παρατηρητήρια, είπαμε πόσα παράπονα έχουμε, πόσες καταγγελίες και πόσα λύνουμε».

Η κ. Χατζηλουκά είπε ότι «το 70% των παραπόνων λύνονται προς όφελος του καταναλωτή».

Σημείωσε ότι αναμένεται η έκθεση της Τρόικας για το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Κύπρου, δηλώνοντας ότι «εμείς δώσαμε τις πληροφορίες, απαντήσαμε σε όλες τις διευκρινίσεις και περιμένουμε στην αναφορά τους τι θα εισηγηθούν για εμάς».

Σε ερώτηση αναφορικά με την αύξηση των καυσίμων που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες είπε ότι «κάνουμε έρευνα και για τα καύσιμα, οι τελευταίες αυξήσεις είναι για εμάς δικαιολογημένες απλώς ενημερώνουμε τους καταναλωτές από την ιστοσελίδα μας πως υπάρχει ο τρόπος να βρουν το πιο φθηνό πρατήριο από εκεί που μένουν».

«Οι τελευταίες αυξήσεις είναι δικαιολογημένες, έχουν εισάξει πιο ακριβά φορτία, το προϊόν έρχεται έτοιμο, δεν υπάρχουν διυλιστήρια εδώ και όπως ξέρετε είναι πιο ακριβό», είπε η κ. Χατζηλουκά.

Σε ερώτηση για τα καταναλωτικά αγαθά γενικά, είπε ότι «οι τιμές των προϊόντων όπως προκύπτουν από τα Παρατηρητήρια Τιμών, από τον Μάρτη είναι σταθερές και σε μερικά προϊόντα έχουν μειωθεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα