Απαγόρευση συγκεντρώσεων στην περιοχή που η Χ.Αυγή προγραμμάτιζε συσσίτιο «μόνο για Έλληνες»

18:04 24/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Απαγόρευση δημοσίων υπαίθριων συναντήσεων και πορειών στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Αχαρνών-Ιουλιανού-Φιλαδέλφειας-Δομοκού-Νέστορος-Κωνσταντινουπόλεως-Αγίου Μελετίου-Αχαρνών, επέβαλε με απόφασή του ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής.

Η απόφαση ισχύει ανάμεσα στις 12 το μεσημέρι και στις 12 το βράδυ. Στην συγκεκριμένη περιοχή η Χρυσή Αυγή είχε ανακοινώσει ότι διοργανώνει

συσσίτιο και διανομή προϊόντων «μόνο για Έλληνες» στην πλατεία Αττικής στις 6 σήμερα το απόγευμα.

H εκδήλωση αυτή είχε προκαλέσει την αντίδραση του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, ο οποίος είχε ήδη εκδώσει απαγορευτική απόφαση για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης διανομής τροφίμων και ρούχων της Χρυσής Αυγής στην πλατεία Αττικής και είχε δηλώσει ότι θα ζητήσει τη συνεργασία των αστυνομικών αρχών για την εφαρμογή της. Ο κ. Καμίνης σημείωνε στην ανακοίνωση που εξέδωσε ότι για οποιαδήποτε διανομή ειδών σε δημόσιο χώρο της Αθήνας είναι απαραίτητη η λήψη σχετικής άδειας από το δήμο Αθηναίων, όπως έχει γίνει σαφές. Και η άδεια αυτή δεν ζητήθηκε από τη Χρυσή Αυγή. Επιπλέον, ο κ. Καμίνης είχε χαρακτηρίσει πολιτικά απαράδεκτη την εκδήλωση της Χρυσής Αυγής γιατί η λογική της «μόνο για Έλληνες», προάγει συνειδητά το ρατσισμό και την ξενοφοβία και μάλιστα ανήμερα της 39ης επετείου από την αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Την αντίθεσή του στην εκδήλωση της Χρυσής Αυγής είχε εκφράσει και ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, ο οποίος χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή «θλιβερό νεοελληνικό κακέκτυπο του ναζιστικού ολοκληρωτισμού» το οποίο «με την προσχηματική επίκληση διανομής τροφίμων, συνιστά έμπρακτη ειρωνεία προς τη χειμαζόμενη από την κρίση ελληνική κοινωνία, ανήμερα της συμπλήρωσης 39 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας». `

Η Χρυσή Αυγή εξαπέλυσε δριμύα επίθεση κατά του μέτρου, κατά του Δημάρχου Αθηναίων αλλά και κατά του Υπουργού Δημόσιας Τάξης. Η Βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια, και σύζυγος του επικεφαλής του κόμματος, Νίκου Μιχαλολιάκου, από τη Βουλή κατήγγειλε τον κ. Καμίνη ως «παράνομα εκλεγμένο» και τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, ως «Υπουργός Προστασίας των Μεταναστών», όπως και τον Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά, λόγω της απαγόρευσης που επιβλήθηκε. Τόνισε ότι προσπαθούν να εμποδίσουν ένα «νόμιμα εκλεγμένο κόμμα ν’ ασκήσει το καθήκον του. Η διανομή τροφίμων μόνο για Έλληνες θα γίνει κανονικά και θα είναι μόνο για Έλληνες. Θα διανείμουμε τόνους κρέατος» κατέληξε.

Η Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε ότι η διανομή τροφίμων και προϊόντων θα γίνει στα γραφεία της στο Σταθμό Λαρίσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα