Θα έπρεπε να μας είχαν προσγειώσει οι δηλώσεις Νταβούτογλου, λένε οι Οικολόγοι

18:33 10/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Οι Οικολόγοι διερωτώνται πώς ένα ανακοινωθέν που θεωρείται το καλύτερο για την Αγκυρα, μπορεί να είναι ικανοποιητικό για τη Λευκωσία και αναφέρουν ότι οι χθεσινές δηλώσεις του Αχμέτ Νταβούτογλου πρέπει να έχουν κανονικά προσγειώσει τους αισιόδοξους ανάμεσα στην κυπριακή ηγεσία.

Σε δηλώσεις το απόγευμα στα γραφεία των Οικολόγων, ο ΓΓ του Κινήματος Γιώργος Περδίκης ανέφερε ότι ο Νταβούτογλου μίλησε ξανά για δύο ιδρυτικά κράτη στην Κύπρο,

«βυθίζοντας στο έλεος της ιστορίας το επιχείρημα κάποιων ότι τάχα μέσα από το κοινό ανακοινωθέν οι Τούρκοι αποδέχτηκαν τη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ένα ομοσπονδιακό κράτος».

Ανέφερε ακόμη ότι μίλησε για τους φυσικούς πόρους της περιοχής και έβαλε στο ίδιο κουτί, όπως είπε, «το νερό της ειρήνης, δηλαδή τον αγωγό που κατασκευάζει η Τουρκία για μεταφορά νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα, με το φυσικό αέριο της Κυπριακής Δημοκρατίας, επιβεβαιώνοντας ότι επιδιώκει να ανταλλάξει το νερό με το φυσικό αέριο, κάνοντας ξεκάθαρες τις στρατηγικές προθέσεις της κατοχικής χώρας».

«Για τον κ. Νταβούτογλου το κοινό ανακοινωθέν είναι το καλύτερο που μπορούσε να υπάρχει για την Τουρκία και γεννιέται το ερώτημα πώς ένα κοινό ανακοινωθέν το οποίο είναι το καλύτερο για τον Νταβούτογλου μπορεί να είναι ικανοποιητικό για την κυπριακή ηγεσία;», διερωτήθηκε.

Ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι ο κ. Νταβούτογλου με τον οποίο η κυπριακή ηγεσία ευελπιστεί και αισιοδοξεί ότι θα έχει επιτυχείς συνομιλίες, όπως ανέφερε, «είναι ο ίδιος που κατέχει την Κύπρο, την εποικίζει, που τροφοδοτεί με οπλισμό τους φανατικούς μουσουλμάνους αντάρτες στην Συρία, που σκοτώνει τους Κούρδους στο Κουρδιστάν και που ξυλοφορτώνει τους ακτιβιστές στην Κωνσταντινούπολη».

Στις δηλώσεις του ο ΓΓ των Οικολόγων αναφέρθηκε και στις τοποθετήσεις Ερογλου για το θέμα των ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων και των τουρκικών εγγυήσεων.

«Ας το παραδεχτούμε λοιπόν, στο βιβλίο των υποχωρήσεων της κυπριακής ηγεσίας των τελευταίων σαράντα χρόνων, απέναντι στον τουρκικό επεκτατισμό σήμερα γράφεται ακόμη μια γκρίζα σελίδα», κατέληξε ο κ. Περδίκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα