«Θα είμαστε η Κυβέρνηση του λαού για το λαό» δήλωσε ο Αναστασιάδης σε μαζική συγκέντρωση γυναικών

17:18 3/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

«Θα είμαστε η κυβέρνηση του λαού για το λαό και η κυβέρνηση που μέσα από την εθνική συνεννόηση θα φέρουμε την άνοιξη από τις 17 Φεβρουαρίου» ήταν το μήνυμα που έστειλε σήμερα ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης από την παγκύπρια συγκέντρωση γυναικών που διοργάνωσε στο ξενοδοχείο «Χίλτον Παρκ» της Λευκωσίας η Συμμαχία «Γυναίκες εν Δράσει».

Μιλώντας σε μια κατάμεστη από γυναίκες αίθουσα, ο Νίκος Αναστασιάδης

μίλησε ακόμη για μια νέα εποχή που ξεκινά από την επομένη των εκλογών της 17ης Φεβρουαρίου με στόχο την μετατροπή της Κύπρου σε μια «ευρωπαϊκή πατρίδα».

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν και ηγετικά στελέχη του κόμματος, ο Αντιπρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Ρίκκος Ερωτοκρίτου και οι Ευρωβουλευτές Ελένη Θεοχάρους και Αντιγόνη Παπαδοπούλου όπως επίσης και οι γυναίκες βουλευτές ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ.

Στην ομιλία του ο υποψήφιος Πρόεδρος είπε ότι «η Κύπρος του 2008 που ευημερούσε, η Κύπρος που είχε πλεονάσματα, η Κύπρος που είχε το χαμηλότερο δημόσιο χρέος, σήμερα κατάντησε μέσα από αδιέξοδες πολιτικές, ιδεοληψίες και εμμονές, η Κύπρος της δυστυχίας», προσθέτοντας πως «είναι άραγε ειλικρινά για να διερωτάται κάποιος, πότε άραγε θα συνειδητοποιήσουν ότι το να λες ότι φεύγεις με το κεφάλι ψηλά είναι άραγε για να μη βλέπεις τα ερείπια που άφησες πίσω».

Χαρακτήρισε την 17η Φεβρουαρίου ως τη σημαντικότερη από όλες τις ημέρες της σύγχρονης ιστορίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Ύστερα από την προδοσία και την καταστροφή του 1974 αυτό που περιμένει ο λαός είναι μια νέα ημέρα, μια νέα εποχή, μια νέα πατρίδα. Μια πατρίδα επανενωμένη μακριά από κατοχικούς στρατούς, εποίκους, μακριά από τη διαίρεση» ανέφερε.

Επανέλαβε ότι αυτό που απαιτείται σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του εθνικού προβλήματος είναι «η ενότητα, η συνδιαχείριση, η συνδιαβούλευση, η επανασύσταση του Εθνικού Συμβουλίου, η δημιουργία συμμαχιών, έτσι ώστε να αξιοποιήσουμε την παρουσία της Κύπρου στην ΕΕ που ήταν και ο αρχικός στόχος της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ».

«Να αξιοποιήσουμε την ΕΕ, να αξιοποιήσουμε τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ, να αξιοποιήσουμε το ευρωπαϊκό κεκτημένο αλλά και τα ανθρώπινα δικαιώματα, προκειμένου να δούμε μέσα από ένα νέο πλέγμα συμμαχιών πώς μπορούμε επιτέλους να στρέψουμε την προσοχή αλλά και τις πιέσεις προς την κατεύθυνση της κατέχουσας χώρας που συνεχίζει να διατηρεί 43.000 στρατεύματα, πολλαπλασιάζει τους εποίκους και δημιουργεί δυσμενείς για τους Ε/κ πρόσφυγες συνθήκες όσον αφορά τις περιουσίες τους και τα δικαιώματα τους» είπε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Εξήγησε πως κατά τη διάρκεια του διαλόγου με το ΔΗΚΟ ήταν ακριβώς μέσα σε αυτό το πλαίσιο, «αναγνωρίζοντας τα προβλήματα του εθνικού θέματος» που διαπιστώθηκε ότι η οικονομική κρίση επηρεάζει και τη διαπραγματευτική ικανότητα της Κύπρου.

Ανέφερε ακόμη πως το πρόγραμμα διακυβέρνησης που συνομολογήθηκε με το ΔΗΚΟ θα αφήσει από την επόμενη των εκλογών τη σφραγίδα του, μια σφραγίδα, όπως πρόσθεσε, που θα τείνει και θα έχει ως στόχο την ανάπτυξη, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για τις νέες και τους νέους, εκσυγχρονισμό τους συστήματος για προσέλκυση νέων επενδύσεων από το εξωτερικό μέσα από φορολογικά, διοικητικά και πολεοδομικά κίνητρα και πρωτοβουλίες, την μετατροπή του Γραφείου Προγραμματισμού σε Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για να αξιοποιηθούν όσο το δυνατό καλύτερα τα κονδύλια που διαθέτει η ΕΕ.

«Από την επομένη χτίζουμε μια νέα εποχή. Να είστε βέβαιοι ότι δεσμευτήκαμε, αποφασίσαμε και θα υλοποιήσουμε μέχρι και το τελευταίο ‘ι’ το πρόγραμμα στο οποίο έχουμε καταλήξει με το ΔΗΚΟ, με τη σύμφωνο γνώμη του ΕΥΡΩΚΟ και όλων των υπόλοιπων, αλλά και της ευρύτερης κοινωνικής συμμαχίας» ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης, ενώ καταλήγοντας δεσμεύτηκε ότι «θα είμαστε η Κυβέρνηση του λαού για το λαό και η Κυβέρνηση που μέσα από την εθνική συνεννόηση θα φέρουμε την άνοιξη από τις 17 Φεβρουαρίου, θα δώσουμε τη νέα προοπτική, θα μετατρέψουμε την Κύπρο στην ευρωπαϊκή πατρίδα που αξίζει σε όλους μας, που διασφαλίζει το μέλλον των παιδιών, των εγγονιών αλλά και του Ελληνισμού ευρύτερα».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν έκανε λόγο για μια πρωτοφανή συγκέντρωση γυναικών «η οποία στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν μπορεί κανένας πλέον να αντικόψει αυτό το ισχυρό πλειοψηφικό ρεύμα, αυτό το ισχυρό παλιρροιακό κύμα, το οποίο θα οδηγήσει στις 17 Φεβρουαρίου το Νίκο Αναστασιάδη στην Προεδρία της Δημοκρατίας».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ανέφερε οι επικείμενες προεδρικές εκλογές πραγματοποιούνται στη χειρότερη φάση της σύγχρονης εποχής για την Κύπρο μετά το 1974, κάνοντας λόγο για πρωτόγνωρα φαινόμενα που συμβαίνουν στη χώρα και πρωτοφανείς αρνητικές επιδόσεις που χαρακτηρίζουν την κυπριακή κοινωνία και τον τόπο γενικότερα όλη αυτή την περίοδο.

Ο Μάριος Καρογιάν προέβη σε εκτενή αναφορά στις κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που επικρατούν σήμερα στην Κύπρο, αναφέροντας πως «κάποιοι θεωρούν ότι αυτές οι εκλογές είναι η μοναδική ευκαιρία τους για προσωπική ανέλιξη ή για κομματική επικράτηση, κάποιοι έχουν συγχύσει τα πραγματικά δεδομένα με τα πλαστά δεδομένα, κάποιοι μας θέλουν να ακολουθούμε την εικονική πραγματικότητα και όχι αυτή την οποία βιώνει ο κάθε συμπολίτης μας σήμερα και κάποιοι, στην προσπάθειά τους να αναρριχηθούν στα πιο ψηλά αξιώματα της πολιτείας, μας συμβουλεύουν να ξαναπάμε πίσω στο διχασμό, στη σύγκρουση και στην αντιπαράθεση ωσάν και λίγο αίμα χύθηκε ανάμεσα μας όλα αυτά τα χρόνια».

«Την ώρα που η πατρίδα κινδυνεύει, την ώρα που η κοινωνία βογγά κάτω από τα προβλήματα και τα βάρη αυτής της δεινής οικονομικής κρίσης, κάποιοι μας παροτρύνουν ξανά να αναμοχλεύσουμε μίση και πάθη. Κάποιοι μας θέλουν να τιμωρούμε ο ένας τον άλλον, να εκδικούμαστε ο ένας τον άλλο ωσάν και η πατρίδα έχει πολύ χρόνο μπροστά της για να μπορέσει να ανασυγκροτηθεί», ανέφερε, για να προσθέσει πως «εμείς σε πείσμα πολλών, την ώρα που η πατρίδα κινδυνεύει, δηλώσαμε παρόντες στην προσπάθεια η πατρίδα να σωθεί».

Ανέφερε ακόμη πως το ΔΗΚΟ με το ΔΗΣΥ, το Νίκο Αναστασιάδη, τη συντριπτική πλειοψηφία του ΕΥΡΩΚΟ και άλλων οργανωμένων συνόλων, αποφάσισαν από κοινού ότι το μεγάλο διακύβευμα είναι να οδηγήσουν τον τόπο και την κοινωνία μπροστά.

«Για μας πατριωτισμός είναι ένα πράγμα, να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά ούτε στον Εγκεμέν Μπαγίς, ούτε σε Τούρκους αξιωματούχους να λένε ότι ‘όταν το χρειαστήκατε σας δώσαμε ρεύμα, όταν το χρειαστήκατε σας δώσαμε νερό, να σας δώσουμε τώρα χρήματα για να μπορέσετε να ζήσετε’» είπε ο κ. Καρογιάν, αναφέροντας πως «αυτή και αν είναι πρόκληση, αυτό κι αν είναι ότι χειρότερο μπορεί να υπάρξει στον όποιο περήφανο Ελληνοκύπριο όταν βλέπει τους κατακτητές του με αυτό τον κυνικό τρόπο να προσπαθούν να μας μειώσουν, να μας εξευτελίσουν».

Ο Αντιπρόεδρος τέλος του ΕΥΡΩΚΟ Ρίκκος Ερωτοκρίτου, μίλησε για την ανάγκη εκλογής του Νίκου Αναστασιάδη από την πρώτη Κυριακή των εκλογών «για την αλλαγή και την απαλλαγή», όπως είπε.

«Στις 17 του Φεβράρη θα κλείσει ένας κύκλος, ο θλιβερότερος ίσως στη σύγχρονη πολιτική ιστορία. Αυτό της διακυβέρνησης του κυρίου Χριστόφια, που καταλείπει πίσω του κοινωνικά παντοπωλεία και συσσίτια, καταλείπει πολλές χιλιάδες ανέργους αλλά και ένα χρηματοπιστωτικό σύστημα πλήρως αποδομημένο και κατεδαφισμένο, από την εγκληματική τους αδιαφορία, την αμέλεια, και την ανικανότητα τους» δήλωσε ο κ. Ρίκκος Ερωτοκρίτου.

Ανέφερε ακόμη ότι η χώρα στις 17 του Φεβράρη χρειάζεται αλλαγή και απαλλαγή, προσθέτοντας ότι «τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Νίκου Αναστασιάδη εγγυούνται τα αυτονόητα, δηλαδή, ότι θα νοικοκυρεύσει τα οικονομικά, θα σύρει τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης αλλά και θα καθοδηγήσει τους πολίτες σε νέες οικονομικές δράσεις και δραστηριότητες».

«Αλλά πάνω απ’ όλα θα εμπνεύσει ξανά την αξιοπρέπεια, τη χαμένη προοπτική, θα μας απαλλάξει από την κατάθλιψη του Μνημονίου και θα μας οδηγήσει στην έξοδο, στην έξοδο που θέλουν όλοι για να μπορέσει η Κύπρος ν’ ανακάμψει και να μπει ξανά στο δρόμο που της αξίζει» πρόσθεσε.

Εξήγησε ότι υπήρχαν ζητήματα στο παρελθόν που χώριζαν το ΕΥΡΩΚΟ με τον Νίκο Αναστασιάδη λέγοντας πως έτσι γίνεται στη Δημοκρατία. Έφερε ως παράδειγμα την αρχαία αθηναϊκή δημοκρατία, το μεγαλείο της οποίας, όπως είπε, χτίστηκε μεταξύ πολιτικών αντιπάλων και όχι μεταξύ φίλων. «Όταν κυβερνούσε ο Μιλτιάδης, ο Θεμιστοκλής ή ο Αριστείδης, όχι μόνο είχαν διαφορές μεταξύ τους αλλά όταν κυβερνούσε ο ένας εξ αυτών εξόριζε τον άλλο και δήμευε την περιουσία του, όταν όμως η πατρίδα αντιμετώπιζε κινδύνους τον ανακαλούσε και του ανάθετε την αρχιστρατηγία για να αντιμετωπίσουν από κοινού τους κινδύνους», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «τα ίδια κάνουμε και εμείς σήμερα».

«Είναι γι’ αυτό που υπερψηφίζουμε Νίκο Αναστασιάδη αφήνοντας πίσω όσα μας χώριζαν και μένοντας σε αυτά που μας ενώνουν. Γιατί μεταξύ πατρίδας και κόμματος εμείς επιλέγουμε πάντα την πατρίδα» είπε.

Σημειώνεται ότι το παρών της στην εκδήλωση έδωσε και η μητέρα των δυο αδικοχαμένων διδύμων στην έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, Μίλτου και Χρίστου Χριστοφόρου, Πόπη Χριστοφόρου η οποία απευθυνόμενη στη συγκέντρωση είπε πως «Ψηφίζουμε Νίκο Αναστασιάδη γιατί γνωρίζει πού είναι το Μαρί και πού είναι η Κύπρος».

The post «Θα είμαστε η Κυβέρνηση του λαού για το λαό» δήλωσε ο Αναστασιάδης σε μαζική συγκέντρωση γυναικών appeared first on onlycy.com - Cyprus News Portal, Ειδήσεις, Eidisis, Kypros.

Keywords
νεα κυβερνηση, κυβερνηση, συγκεντρωση, νίκος αναστασιάδης, για μας, νέα, κυπρος, δηκο, ευρωκο, χρεος, επηρεάζει, εκλογες, μνημονιο, βομβα mall, cyprus, news, ειδήσεις, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, σταση εργασιας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, Καλή Χρονιά, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, Ημέρα της μητέρας, αλλαγη ωρας 2012, θεμος αναστασιαδης, κυπρος εκλογες, αλλαγη ωρας 2013, ξανα, κοινωνια, βουλευτες, ελενη, οικονομικη κριση, γνωμη, δημοκρατια, εθνικη, καταθλιψη, κυπρου, μητερα, πλαισιο, προγραμμα, ωρα, cyprus, news, αδιαφορια, αιμα, αξιζει, ανοιξη, ανθρωπινα δικαιωματα, αξιοπρεπεια, αρχαια, γινεται, δηκο, δημοσιο, ευκαιρια, αιθουσα, ειλικρινα, ειπε, εκρηξη, εμμονες, επηρεάζει, εποχη, ιδια, υπηρχαν, ομιλια, κυμα, κυκλος, λογο, μακρια, μιλτιαδης, νερο, νικο, ξενοδοχειο, παντα, πεισμα, προβληματα, ρευμα, σφραγιδα, ευρωκο, αφησες, δικαιωματα, φευγεις, χωρα, κυριακη, μπροστα
Τυχαία Θέματα