Να ανακληθεί η απόφαση για διορισμό Υποδιοικητή ΚΤ, λένε οι Οικολόγοι

17:12 3/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μεγάλη πρόκληση για τους θεσμούς της Δημοκρατίας χαρακτηρίζει το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών την απόφαση της Κυβέρνησης Χριστόφια να διορίσει δεκαπέντε μέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές Υποδιοικητή στην Κεντρική Τράπεζα σε μια θέση στην οποία κατά το Σύνταγμα διορίζεται Τουρκοκύπριος, όπως αναφέρει.

“Η ενέργεια αυτή της Κυβέρνησης που είναι εντελώς αδικαιολόγητη,

άστοχη και επικίνδυνη, αποτελεί τη συνέχεια μιας σειράς ενεργειών που στοχεύουν στην πλήρη κομματικοποίηση της Κεντρικής Τράπεζας”, αναφέρει σημερινή ανακοίνωση των Οικολόγων.

Σύμφωνα με τους Οικολόγους, “η Κυβέρνηση δίνει την εντύπωση με τον συγκεκριμένο διορισμό ότι ξεπληρώνει κομματικές διευκολύνσεις και εξυπηρετήσεις, ευνοώντας όσους ευθύνονται για μια σειρά από σκάνδαλα που αφορούν την Κεντρική Τράπεζα με πιο πρόσφατο το φιάσκο της αστυνομικής έρευνας για τις περίφημες δήθεν διαρροές”.

“Αν ληφθεί μάλιστα υπόψη ότι αυτές τις ώρες απαιτείται η μέγιστη δυνατή ενότητα και συγκέντρωση στην διαπραγμάτευση με την Τρόικα για το ύψος της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, η ενέργεια αυτή αγγίζει τα όρια της εγκληματικής μωρίας”, προσθέτει το Κίνημα και ζητά την ανάκληση της απόφασης την οποία χαρακτηρίζει “εγκληματική και επικίνδυνη”.

The post Να ανακληθεί η απόφαση για διορισμό Υποδιοικητή ΚΤ, λένε οι Οικολόγοι appeared first on onlycy.com - Cyprus News Portal, Ειδήσεις, Eidisis, Kypros.

Keywords
Τυχαία Θέματα