Τέλος Μαϊου ξεκαθαρίζει το ΑΚΕΛ για τις προεδρικές εκλογές

13:47 22/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το ΑΚΕΛ, όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, Άντρος Κυπριανού, επιθυμεί όπως μέχρι το τέλος Μαΐου ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με τις δυνατότητες συνεργασιών του με άλλα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου εν όψει προεδρικών εκλογών, ενώ παράλληλα προετοιμάζεται ”για άλλες ενδεχόμενες επιλογές”.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σήμερα στα κεντρικά γραφεία του ΑΚΕΛ,

στη Λευκωσία, για τις πρόσφατες επαφές που είχε με ηγέτες κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου, ο κ. Κυπριανού δήλωσε ότι ”το ΑΚΕΛ συνεχίζει τη διαδικασία διερεύνησης του ενδεχομένου να υπάρξουν ευρύτερες συνεργασίες”.

”Για ένα πράγμα θέλω να σας; διαβεβαιώσω”, είπε ο κ. Κυπριανού απευθυνόμενος στου δημοσιογράφους: ”Το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται ποτέ να γίνει ουραγός κανενός και αυτό το έχουμε ξεκαθαρίσει κατ’ επανάληψη”.

”Εάν θα υπάρξουν συνεργασίες”, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, ”αυτές θα είναι στη βάση αρχών, ξεκάθαρων πολιτικών θέσεων, ξεκάθαρων διαδικαστικών ζητημάτων και στη βάση ενός διαλόγου, ο οποίος θα χαρακτηρίζεται από αλληλοσεβασμό”.

”Από εκεί και πέρα”, συνέχισε, ”θα έλεγα να μην αγωνιούμε όλοι” και ”την Παρασκευή θα συνέλθουν τα τέσσερα κόμματα (του ενδιάμεσου χώρου), θα διαφανεί προς τα πού θα τραβήξουν τα πράγματα και το ΑΚΕΛ δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια, αναμένοντας τί θα του πουν τα άλλα πολιτικά κόμματα”, αλλά ”προετοιμάζεται, έτσι ώστε, ανάλογα με τις δυνατότητες που θα υπάρξουν, να είναι έτοιμο, την κατάλληλη στιγμή, να λάβει τις αποφάσεις του”.

”Η Κεντρική Επιτροπή”, όπως είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, ”είχε ξεκαθαρίσει το πώς θα λειτουργήσουμε και δεν πρόκειται να αφήσουμε να πάει σε βάθος χρόνου η προσπάθεια η οποία καταβάλλεται για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων επίτευξης συνεργασιών και θέλουμε, το αργότερο μέχρι το τέλος του Μάη, να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με αυτές τις δυνατότητες, ενώ την ίδια στιγμή, ως ΑΚΕΛ, προετοιμαζόμαστε για άλλες ενδεχόμενες επιλογές, εάν και εφ’ όσον αυτό δεν παρουσιάζει πιθανότητες επιτυχίας”.

”Προετοιμαζόμαστε, λοιπόν”, τόνισε, προσθέτοντας πως το ΑΚΕΛ δεν κάθεται ”με σταυρωμένα τα χέρια” και ”μέχρι το τέλος του μήνα” θα προχωρήσει με τις όποιες επιλογές του.

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες προερχόμενες από το ίδιο το ΑΚΕΛ για ”πιθανότερο σενάριο” αυτό της αυτόνομης καθόδου του κόμματος στις προσεχείς προεδρικές εκλογές, ο κ. Κυπριανού απάντησε: ”Δεν ξέρω εάν κάποιοι στο ΑΚΕΛ ξέρουν καλύτερα από εμένα ποιά είναι τα δεδομένα”.

”Ο κύριος εκφραστής του πώς κινείται το ΑΚΕΛ”, δήλωσε ο κ. Κυπριανού, ”είναι πάντοτε ο Γενικός του Γραμματέας” και ”ως εκ τούτου, θέλω να πιστεύω”, συνέχισε, ”ότι ξέρω καλύτερα από τους οποιουσδήποτε άλλους στο ΑΚΕΛ ποια είναι τα δεδομένα, όπως είναι διαμορφωμένα αυτήν τη στιγμή”.

”Δεν λέω ότι θα συμβεί το ένα ή το άλλο και αυτό θέλω να το ξεκαθαρίσω”, τόνισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, ”αλλά”, είπε, ”είναι πολύ σημαντικό να έχουμε πολύ μεγάλη υπομονή και πάρα πολλή ψυχραιμία σε αυτήν τη διαδικασία, εάν θέλουμε να είμαστε συνεπείς με τους εαυτούς μας και να εξυπηρετήσου

Keywords
Τυχαία Θέματα