Εναλλακτικές λύσεις για το κυπριακό προτείνει ο Γκιούλ

13:37 22/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Εάν είναι μάταιες όλες οι προσπάθειες, τότε η τουρκική πλευρά θα θέσει θέμα άλλων εναλλακτικών λύσεων στο Κυπριακό, είπε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ στον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι μουν, όπως δήλωσε ο ίδιος ο κ. Γκιουλ μιλώντας στο Σικάγο σε Τούρκους δημοσιογράφους.

Ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους, είπε ότι συζήτησε το Κυπριακό κυρίως με τον ΓΓ του ΟΗΕ στον οποίο είπε πως δεν πρέπει πια είναι αμέτοχος, πως

“οι Τούρκοι έχουν κάνει ό,τι μπορούσαν”, ότι “τελικά ο Χριστόφιας δήλωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος” και έθεσε το ερώτημα “δηλαδή ήταν μάταια όλα αυτά;”

Ο κ. Γκιουλ είπε πως ανέφερε επίσης στον ΓΓ ότι “εάν δεν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία και επιπρόσθετα δεν προβλέπεται κάτι εναντίον αυτών που θα έχουν την ευθύνη αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα, τότε οι συνομιλίες είναι χάσιμο χρόνου” σημειώνοντας ότι “εάν από ό,τι φαίνεται, δεν θα προχωρήσει η υπόθεση, τότε να είστε έτοιμοι για το ότι θα θέσουμε άλλες εναλλακτικές καταστάσεις”.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε πως “είναι σημαντικό να κερδίσουμε τους ξένους ηγέτες. Είναι σημαντικό, να συνειδητοποιήσουν το δίκιο των Τούρκων και των Τουρκοκυπρίων”.

Keywords
Τυχαία Θέματα